Alla inlägg under september 2012

...

Av Agnes - 11 september 2012 22:32

Nu är det slut på det roliga... 


Festerna börjar sina och skolan börjar dra igång på allvar. Dock känns det ganska skönt faktiskt, att få chans att komma in i lite mer normala rutiner samt att hinna återhämta sig lite. Idag slutade jag redan vid klockan 12 (hade datakunskap och matteföreläsning) sen efter lite mat och middagstupplur spenderade jag större delen av eftermiddagen till att plugga matte! Ganska mycket repetition men också lite nya, konstiga saker, men det känns som att jag börjar ha lite koll alla fall (även om jag har mycket kvar att göra).  


Nollesjukan går lite upp och ned. Jag trodde att jag återhämtat mig nästan helt från den förkylning jag drog på mig men icke. Idag vaknade jag med ont i halsen och kroppen och lite allmän matthetskänsla i kroppen - jag hoppas det ger med sig snart... 


Imorgon blir en lång dag. Jag har visserligen sovmorgon till 10 men sen går jag till skolan fram till 17 och sen ska vi hem till vår rekå (spänn, som egentligen heter Elsa) och ha lite fikamys. 


Har inte så mycket mer att skriva just nu, orkar inte :P Tänkte komma i säng strax för att, för en gångs skull, kunnafå mina 8 timmars sömn! 


Men först, på pappas begäran: FLOGSTAVRÅLET! 

Jag vet inte hur det blev, men det kanske går att höra ungefär... Om det är någon som inte vet så är "flogstavrål" ett fenomen som uppstår varje dag klockan 22.00 när boende i Flogsta vrålar ut i ångest/glädje/fyllerus/och allt annat man kan få för sig att skrika för....


 




//Godnatt

Av Agnes - 10 september 2012 19:45

Kom precis hem från en helhelg i skelleftå, eller kom ju faktiskt hem igår, och kan erkänna att jag är rättbslutkörd (och skyller det helt på en försenad nollesjuka i kombination med för lite sömn).


Jag, Amanda, Irmeli och Sofia ägde på boda borg! Kanske inte så många banor och de flesta krävde ett par försök men vi klarade de flesta och lämnade stället som bästa lag för dagen =) Kan dock tilläggas att det endast var ett annat lag där när vi åkte hem och att vi hade varit där några timmar mer än dem men ändå, som jag ser det var vi bäst. Det konstiga var att jag inte fick så mycket träningsvärk så antingen var banorna alldeles för lätta eller så försökte inte vi tillräckligt mycket men det var jobbigt ändå.


Fredagskvällen var det grillning och litet födelsedagsfirande med Emil, hans rumskamrat och ett par till. Vad gäller rumskamraten går det inte att säga mycket mer än att han var speciell, jättetrevlig men speciell! Nåt utav det första han sa till mig var "wow vilken snygg klänning, var har du köpt den?" killig kommentar va? Han lovade dock att han inte skulle köpa en precis likadan eftersom den även fanns i en annan färg =P


Efter en hyfsat lugn kväll drog rumskompisen (miku) hem en efterfest med start 2-3-tiden ( som jag försökte sova mig igenom, ja ni kan kalla mig tråkig men jag hade redan gått och lagt mig när den startade och hade ingen större lust att festa med främlingar som jag ändå skulle träffa dagen efter i pyjamas =P) Kort sagt, det blev inte jättemycket sömn den natten...


På lördagen var det fullt upp med förberedelser och tårtbakande inför den riktiga födelsedagsfesten och det var då jag började känna av den här J*vla förkylningen, värsta feststämningen alltså! Jag knarkade ipren, nässpray och halstabletter och skulle dessutom försöka vara social med ett gäng datanördar och attributmakare, men konstigt nog var det inte så farligt som det låter. Jag lärde mig att le och nicka fungerar väldigt bra (förutom när någon faktiskt tror att det betyder att du är intresserad och därför fortsätter prata jättelänge om det där oförståliga som man inte orkar lyssna på) och att det ibland är bra att komma med en dum kommentar av typen "vilken färg har det?" (för att visa på vilken nivå man ligger och därav undvika ovanstående).


Efter ytterligare en kväll med för lite sömn var det faktiskt skönt att sätta sig på en buss hem på söndagen. Vet inte hur trevlig min busskamrat tyckte att jag var dock när jag började få feberfrossa efter ett tag och inte riktigt orkade vara social med honom längre, jag pluggade in min musik och försökte sova mig igenom resan istället för att disskutera ost eller vad det nu var...


Idag krävdes det en hel del viljestryrka för att ta mig upp men jag tror att det håller på att bli bättre nu, efter att ha gjort det obligatoriska i skolan kunde jag däcka ett par timmar här hemma och nu har febern och den värsta bomullsbollen i huvudet försvunnit så håller tummarna för att jag är mer eller mindre frisk imorgon =)


Vill avsluta med att be om ursäkt för ett rörigt inlägg men som sagt, bomullshuvud.

Av Agnes - 9 september 2012 22:59

Ikväll har vi haft korridorsmöte… Alla hjälptes åt att städa ur köket, som var ovanligt supersnuskigt!


Igår när jag kom hem en stund vid 7-tiden var det packat med folk i hela köket. De skulle ha någon middag eller så. När jag kom hem senare på natten (nästan morgonen) höll de fortfarande igång, som tur var i korridoren mitt emot. När jag gick ut i köket i morse var det alla fall ett riktigt bombnedslag. Bland annat låg det en stor, äcklig, styckad kalkon på diskbänken…


Men tillbaka till igår – jag, Cornelia (ej tjej från min klass och korridor) och Joakim (en kille från IT) var nere på stan och kollade in kulturnatten. Jäklar vilken stämning det var – folk överallt blandat med massa livemusik och marknadsstånd och annat mysigt. Inget dött Vretstorp här inte. Sen var vi och kollade in en stumfilm – först blev jag riktigt orolig över vad vi gett oss in på egentligen men när filmen väl började var det SKITBRA! :D Det handlade om någon brottsling som rymde från fängelset och vad som hände med honom efter det, allt ackompanjerat av live-pianomusik. Riktig rolig upplevelse faktiskt! Sen var jag också med om dagens oväntade! Vi stod mitt i stan, typ vid domkyrkan, snackade lite och så när det helt plötsligt sprang fram en stor grävling! Där skvatt man allt lite! (skvatt är tydligen ”bli rädd och hoppa till” på värmländska)… Väldigt trevlig kväll blev det alla fall även om jag, återigen, inte var hemma fören efter tre…


Idag har det varit lite lugnare. Jag tog en rejäl sovmorgon och sedan åkte jag upp på stan för att käka lite brunch-fika med Sarah, Cornelia och Sofie på en av nationerna. Sen passade jag på att tvätta och röja lite innan korridorsmötet. Efter det blev det som sagt storstädning av köket – jag tog på mig den härliga uppgiften att försöka få rent ugnen. Efter mycket kämpande, och typ en hel förpackning svinto såg den alla fall okej ut… Typ samma med resten av köket. Nu ser det bara ut som ett vanligt, sunkigt kök vilket är en klar förbättring från en totalt obeboelig och nersölad svinstia. Så jag passade på att laga lite enchiladas både till ikväll och några matlådor – mumsigrt!


Sen har jag lyckats överträffa mig själv idag, gällande total virrighet. Under tiden vi höll på och städade köket skulle jag springa iväg till affären för att köpa lite rengöringsgrejer. Det slutade med att jag letade igenom Hela min lägenhet på jakt efter min plånbok. Jag visste att jag haft den tidigare under dagen men jag kunde inte hitta den någonstans! Jag kände paniken växa och tillslut gick jag ut i köket och berättade uppgivet att jag tappat bort min plånbok. Märk min förvåning när jag hittade den – i kylskåpet! Suck…..


Menmen nu ska jag gå och lägga mig (i tid för en gångs skull). Har en ganska lugn dag imorgon, börjar klockan 10 och slutar klockan tre så då ska jag försöka att bara ta det lugnt!


Höres! God natt =)

//Ida 

Av Agnes - 8 september 2012 14:25

Nu är recceveckorna officiellt över.


Det känns lite sorgligt, men samtidigt känns det sjukt kul och spännande att få dra igång på riktigt också. Igår var det finaldagen. Vi hade lite förläsningar på morgonen, bl.a kom en alumn (gammal student) från W-programmet och berättade lite om vad han sysslar med idag – väldigt intressant föreläsning faktiskt och det var kul att får höra lite vad som kan vänta i framtiden. Efter det blev det punsch-lunch med ärtsoppa innan det var dags att cykla iväg för la grande final.


Vi cyklade till fyrispark för att sedan fortsätta med buss till gamla Uppsala. Ett jättefint ställe ute på landet med massa gamla vikingagravar och annat lite häftigt. Där möttes vi av ett allvarligt gäng rekå och till tonerna av väldigt högtidlig och deprimerande musik fick vi alla lämna in vår samveten (de orangea pappren vi har gått runt med).  Efter lite tacktal till alla inblandade brändes alla våra samveten och vi var inte längre reccar. Efter det var det dags för rekå att ta adjö. Under hela den här tiden har de gått runt med stora glasögon och inte visat ansiktet. De har inte visat några uttryck (i så fall gömda under sin mantel) och man har inte fått röra vi dem. Nu gick de, en efter en, fram och tog av sig mantel och attiraljer och till slut lyfte de på glasögonen och fyrade av stora leenden – det var jättekonstigt att se hur mycket en människa kan förändras bara genom det och de gick från att vara stora, mäktiga, stencoola, lite läskiga rekå till helt normala, härliga människor. Det syntes hur de verkligen, för första gången på två veckor, kunde släppa sin roll och det var inte förens då man insåg vilket sjukt jobb de har lagt ner och hur duktiga de verkligen är. Det slutade med att alla gick ut på en brygga (vi var precis vid en sjö) och den sjönk under deras tyngd och alla hamnade i vattnet! Sedan kom de upp och vi fick hälsa på dem på riktigt för första gången.


Efter det var det dags att ta bussen tillbaka till fyrispark för att förbereda oss för kvällens finalgasque! Lite kaos blev det när alla tjejer skulle göra sig i ordning eftersom det bara fanns några få toaletter/speglar – men det löste sig. Kvällen var jättetrevlig och en perfekt avslutning på de här, otroliga, veckorna! Självklart avslutades allt med ett stort släpp (dans!) som höll på till 3.


Nu har jag fått några timmars sömn alla fall, ska passa på att röja undan lite på mitt rum. Ska strax dra ner på stan för att träffa Sarah (en tjej från klassen) – vi tänkte ta en tur där och sedan åka ut till IKEA och fixa lite. Sen ikväll blir det lite tjejmiddag och eventuellt något kulturellt (det är kulturnatt i Uppsala ikväll så vi kanske kollar in det lite)….


//Ida 


PS. NU FINNS VIDEON UTE NÄR VI DANSAR RECCEDANSEN PÅ FORUMTORGET!! :D Länkar den här: 

Av Agnes - 5 september 2012 21:38

Det börjar kännas som att jag lever ett väldigt tråkigt studentliv i jämförelse med vissa andra på den här bloggen... Allt som händer här är att jag får ännu mer skolarbete att göra (som jag ändå försöker skjuta upp så länge som möjligt) och allt annat vardagsaktigt. Dagens stora händelse är att jag fick ett nytt the sims spel, coolt va?!!


Var även inne i stan och införskaffade lite presentsaker eftersom det är två 25-årsfiranden i helgen (tänkte hinna med en utav dem och skicka bra representanter till den andra), värst vad alla börjar bli gamla... Det positiva är att jag själv inte behöver känna mig det minsta gammal =) Det gäller att välja sina vänner smart ;P


Av Agnes - 5 september 2012 13:07

Vilken kväll! Rondellfesten blev riktigt lyckad! Det var mycket folk, alla dansade och rekå kom också dit och röjde. Har nu även kört reccedansen i en rondell…

Efter efterfesten skulle det vara efterefterfest hos någon, men jag tänkte skippa och åka hem och sova istället. Men det var det en kille som inte gick med på – när jag sa att jag tänkte åka hem så kidnappade han mig genom att slänga upp mig på axeln och gå iväg (inte okej!) – fick slå mig loss och rusa därifrån! (okej, nästan alla fall). Kom hem vid 4 tiden så jag har sovit typ 3 timmar………

Sen har jag haft en inneboende hos mig inatt. En kille från min korridor blev hemlös så då fick han låna mitt golv (invigning av luftmadrassen!).


Idag har vi haft första introlektionen till miljö och vattenteknik. Jag var dödstrött och satt och slumrade mig igenom det hela (självklart satt jag längst fram i mitten, rakt framför läraren) vilket kändes lite jobbigt för det verkar vara både bra lärare och kurs! Så jag bestämde mig för att åka hem en stund nu (har håltimme fram till 16.30), håller på att fixa lite pannkakor och sen tänkte jag sova en stund =) Sen ikväll ska vi bort till SLU (sveriges lantbruks universitet) och hälsa på där lite och så…. Blir nog kul! God natt! 


PS. Jag var tvungen att göra ett nytt samvete idag... Igår träffade jag på STING, en av rekå, när jag var på väg för att träffa min grupp till rondellfesten. När jag berättade att vi skulle ha rondellfest så blev han jätteglad och bjöd in till en highfive - om någon håller upp handen och säger "highfive" så gör man det rent reflexmässigt. Problemet är dock att man inte får röra rekå så där krossade mitt samvete =( men jag fick en idol-bild som plåster på såren! 


  Spegelvänd, men ni fattar grejen...

Av Agnes - 4 september 2012 18:20




Tänkte att jag skulle dra ifrån Moa här på bloggfronten….!



Idag hade vi sista matteproppen – vi fick göra ett litet test, inget allvarligt utan mest för att se om man lärt sig något – känns faktiskt som att jag har lite mer koll än i början alla fall =)



Resten av dagen bestod av ”utmaningsdag”. Förra veckan blev alla tilldelade ett uppdrag som skulle utföras idag. Några exempel på uppdrag är: anordna en Quidditch-match, pimpa kramtältet, ha byteshandel på stan, ha allsång, spela teater, ha vitlöksprovning, leka tv-kockar, sälja skämt, fixa rekå-hår, dansbattle och mycket mycket mer… Hela stan var fylld av reccar på uppdrag! Mitt uppdrag är att jag, tillsammans med några till, ska fixa en efterfest i rondellen på universitetsområdet (efter tältsläpp som är ikväll). Så under dagen har vi mest gått runt och gjort reklam (för efterfesten som kommer bli helt fenomenologisk) och kollat på andras uppdrag….




Uppdragsdagen avslutades med att alla samlades på ett stort torg mitt i Uppsala. Alla ställde upp sig på långa led (i matris form!) och sen dansade vi RECCE-DANSEN! Det är en dans som vi fick lära oss i början av veckan av rekå (så den är helt galen). Det blev så sjukt häftigt! Vi var säkert flera hundra studenter som alla stod och dansade exakt likadant under en hel låt – MÄKTIGT! Ska försöka få fram någon video på dansen, den är toksnygg.




Men jaa, nu hann jag vara hemma en stund innan det är dags för kvällens aktiviteter. Ikväll blir det ut och äta middag på en nation med klassen, sen blir det tältsläpp (fest i ett stort tält på campus) och sen blir det vår AWESOMEiga rondell-efterfest. :D Lite jobbigt är det dock att efterfesten inte början fören 01.01 och säkerligen håller på ett tag, måste nämligen upp tidigt imorgon för att gå på föreläsning (intro till miljö oh vattenteknik  - ska bli jättekul!). Men men sova kan jag göra någon annan gång! 




Här kommer förresten lite bilder på mitt rum: 


          


Av Agnes - 3 september 2012 23:28

Oj, oj, oj… Jag har så mycket att skriva om så jag vet inte ens vart jag ska börja…

Veckan har varit helt galen, utflippad, späckad, överväldigande, uttröttande och helt jäkla superkul!


Kommer inte riktigt ihåg vad jag skrev om senast men här kommer ett litet sammandrag av veckan som gått:

Började som sagt med upprop i måndags med uppvisning av rekå. Hur ska man förklara rekå…. Det går inte! Men här är ett citat ur recce*-boken som förklarar lite:

(*recce = recentior = ny på universitet)


”Rekå är fenomenens mänskliga former. Fenomenens energi brinner så starkt och för att skydda reccen bärs den skyddande capen och de mörka glasögonen. Den ackumulerade energin finner utlopp i rekås färgsprudlande kläder och fenomenologiska frisyrer. Reccen bör akta sina fingrar. Vitlöken förtärs av fenomen, ty det är en fenomenal frukt. Rekå rekognoserar efter smutta spex, gemytlig gemenskap och lysande lekar….” 


Kort sagt kan man säga att det är ett gäng som springer runt i konstiga kläder, mantlar, solglasögon och enormt hår. De pratar konstig, knaprar ofta på lite färsk vitlök (eller annat lika smaskigt) och älskar att tracka och leka med oss reccar.


När vi började i måndags fick alla reccar också ett samvete – en livsviktig kroppsdel som hänger runt halsen i form av en orangefärgad pappersbubbla med namn och klass på. Samvetet ska bäras hela tiden och får inte tas av – om det missköts rivs det (det kan också krossas, dränkas eller käkas upp) av rekå och man får göra ett nytt dubbelt så stort. Samvetet kan också ryka om man kommer för sent, säger fel saker, är på fel ställe eller helt enkelt råkar ut för en rekå som är hungrig på samvete.

Bara rekå och samveten skulle jag kunna skriva en hel jäkla roman om men det får vänta, för nu börjar klockan bli mycket….


Alla fall, resterade vecka har vi haft klassfest, minigasque, sektionsfusion, klassolympiad, välkomstmottagning i universitets aulan, flaggverkstad, klasshäng och mycket mycket mer, blandat med lite föreläsningar (mest mattepropp). Det har varit grejer konstant, det är alltid något som händer och det är så jäkla härligt.

Det är en sån sjuk stämning på allting, den här tiden är verkligen något som man bara kommer vara med om en gång i livet. Jag vet inte ens vad jag ska säga om det för att det är så mycket att ta in och så… Men jag kan säga mer än – Jag har så jäkla kul! :D


Och man träffar himla mycket folk, och alla är så trevliga och öppna. Som i fredags när det var välkomstmottagning i aulan (typ mässa och lite tal och allt möjligt): Jag var på väg att cykla hem då för jag kände mig trött och förkyld och ville hem och sova en stund, men så blev jag upplockad på vägen av en kille som var på väg dit och som drog med mig – det slutade med att vi hängde resten av dagen. Sen idag när jag skulle tvätta så fastnade jag där i princip hela tvättiden och snackade med en tjej som skulle plugga till lärare. Och igår hade vi lite tebjudning i mitt rum – jag, en tjej från klassen och en kille från korridoren. Vi bara satt och drack te, käkade kakor och pratade om livet i allmänhet…. Och ja, det jag försöker få fram är att det finns så mycket härligt folk här!

Idag tog jag det lite lugnt (försöker återhämta mig från min dumma nolle-förkylning). Vi hade lite föreläsningar på morgonen, sen var det klassolympiad (lite tävlingar mellan klasserna – Vi kom två i snyggast flagga!) men sen skippade jag kvällens aktiviteter (typ filmkväll på skolan och sen tältfest). Istället passade jag på att sticka till stan med några kompisar och inhandla lite viktigheter såsom kurslitteratur (blääää) och lite smått och gott från clas ohlson. Sen hann jag med att tvätta lite och fixa lite annat allmänt… Och under tiden insåg jag hur bra jag faktiskt trivs här (redan!). Det känns som att jag har hittat ett ställe där jag passar in – man kan vara sig själv utan att det känns som om folk dömer en och man kan verkligen skapa ett eget liv – härlig känsla…!



Men aa nu ska jag sluta skriva, känner att jag börjar spåra ur lite…. Förlåt för flummigt inlägg, men bättre än inget alla fall. Dags att sova snart (vilket innebär att det säkert blir om typ en timmer eller så…) men men. God natt på er (moa?)


PS. Just nu sitter jag och äter kladdkaka – tillagad i mikron! Måste vara bästa påhittet någonsin! DS.


PPS. Skyller osammanhängande och flummigt inlägg på trötthet, förkylningsyra och sockerkick DDS

Presentation

Författare

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen


Skapa flashcards