Alla inlägg under november 2012

Av Agnes - 14 november 2012 23:25

Mina grannar gillar fotboll. Det positiva, jag behövde aldrig fundera på vad det stod i matchen. Det negativa, jag behövde aldrig fundera på vad det stod i matchen. Jag har en tedränkt pyjamas pga Sveriges avgörande mål som tydligen var extra spännande och därför krävde ett ännu högre skrik plus lite bankande i väggarna. När man som jag inte är särskilt fotbollsintresserad (för tillfället åtminstone) så är man inte riktigt beredd på sånna känsloyttringar och får därför betala priset i form av en skållad överkropp bara för att man inte kollar på en dum match.


Dagens höjdpunkt: Min låda fungerar igen! Känner mig stolt.
Och ännu bättre, jag hade faktiskt en hammare hemma som jag kunde använda så slapp förstöra mina högklackade skor (tack morfar) =D.


Dagens lågpunkt: Rulla ett antal kilo chokladpalt (dvs äckligt stora chokladbollar). Mina händer luktar fortfarande smör och kakao fast jag tvättat dem många gånger om, visst får jag skylla mig själv att jag erbjöd mig att göra det själv igen men det gör det inte roligare.

Av Agnes - 13 november 2012 22:21

Kom nyss hem från träningen... Sitter i sängen, kollar film, käkar glass och beundrar de fina fyrverkerierna (??!!!!) utanför fönstret.... De kanske har bestämt sig för att utöka flogstavrålet?

Dagens bajs har i stort sett varit hela dagen - 8-17 med 7 timmars laboration. Självklart skulle allt krångla också - fick en apparat som inte funkade - suck.... Var helt körd i huvudet inför träningen :-)

Men! Dagens bäst var imorse - när jag kom ut i köket var det en kille från korridoren där,
Han: "alltså jag måste bara fråga, var har du köpt dina gardiner?! Jag har sett dom i fönstret och tycker de var så jäkla häftiga"
Jag: "menar du mina rosa, glittriga, fransgardiner???!!! "

Haha det var lite oväntat! ^^

Ida
Av Agnes - 13 november 2012 21:23

Ännu en dag tillbringad i en datasal. Fick reda på att en detalj jag suttit flera timmar och kämpat med inte behövde vara med i projektet så det kändes bra... Men nu har jag kommit en bit på nästa uppgift och det känns inte riktigt lika omöjligt längre så är hyfsat nöjd med dagens arbete.


Dagens höjdpunkt: Jag har äntligen kommit igång med min projektkurs! Eller åtminstone fått reda på vad det är jag ska göra, verkar som att det blir framtidsoperatören med fokus på gruvindustrin och med största sannolikhet besök till gruvan i Boliden =) Om några veckor kommer jag säkert vara stressad och inte tycka att jag kommer någonstans i projektet men just nu känns det kul att få vara med i ett verkligt arbete och inte bara skriva en uppsats för att få ett betyg.


Dagens lågpunkt: Jag tror att jag har haft sönder min skrivbordslåda... Råkade slå i knät i den lite och nu går inte lådan att varken öppna eller stänga =/ Mitt knä kommer nog få ett vackert blåmärke som pris för sin klantighet och imorgon får jag ta fram hammaren och se om jag inte kan banka lite vett i skrivbordet, våld löser väl allt? =P

Plus att Luleå förlorade kvällens hockeymatch mot Skellefteå, tur att jag inte känner några hockeyintresserade Skelleftebor.

Av Agnes - 12 november 2012 22:54

Tänkte sno Moa's thing med hög och lågpunkt! Dock måste jag ju göra om det lite - så här kommer: Dagens Bäst och Dagens Bajs!


Dagens bäst: 

Hela klassen sitter i en lektionssal, det är tyst och lugnt, alla jobbar på. Plötsligt kommer det in en kille i dörröppningen. Han spärrar upp ögonen och stirrar runt, runt i klassrummet. Alla stirrar tillbaka. Han inser sig besegrad (eller något?) och vänder och går sin väg.... Klassen bryter ihop i ett enda stort WTF?! 


Dagens bajs:

Efter att ha jobbat stenhårt i köket under större delen av kvällen, gjort korvstroganoff så det räcker fram till jul!, står jag och ska laga kvällens middag - vårrullar med ris! Står där i godan ro, steker mina vårrullar och nynnar på en liten trudelutt... Och då. Plötsligt...!


Ljuset släcks, hela köket dör! Vårrullarna försvinner ur mitt synfält! Trevande och stapplande letar jag mig ut ur det becksvart mörka köket. Krockar i dörröppningen med min klasskompis och vi delar ett gemensamt - Vad tusan händer??! 

Efter mycket om och men (och med hjälp av en liten cykellampa) lyckas vi hitta proppskåpet och fixa problemet (jorrdfelsbrytare). Stolta och nöjda över vår bedrift går vi tillsammans tillbaka till köket. Mina vårrullar ligger och fräser, precis som jag lämnat dem, och allt är frid och fröjd.... Tills. Plötsligt....! 


Allt slocknar igen! Och i det svarta mörkret ser jag spisplattan jag använder ilsket glöda mot mig (inser då att den kanske inte bör användas....! ) 


Börjar inse att det är ett riktigt bra ställe jag bor på - spisplattor som blir så överhettade att de utlöser jordfelsbrytare samt att jag är mycket tveksam till om det finns fungerande brandvarnare (med tanke på helgens incident....) - men det är spännande alla fall! 





Av Agnes - 12 november 2012 19:57

Blir bara jättekort idag för att bibehålla min fina statistik med ett inlägg om dagen.


Dagens höjdpunkt: Att krossa det tunna vita isskiktet som bildas ibland på vattenpölar och höra det där krasiga ljudet förknippat med vinter. Vi kanske inte har nån snö längre men det är åtminstone kallt!


Dagens lågpunkt: Mitt humör. Jag måste ha vaknat på fel sida idag.

Av Agnes - 11 november 2012 23:14

Fars dag till ära (och efter mycket påhopp från håll och kanter) tänkte jag att det är dags för ett litet blogginlägg…!


För er som missat det så är jag inne i en riktig helvetesperiod i skolan just nu. Går i princip 8-17 varje dag. Det är föreläsningar blandat med lektioner och labbar och utöver det förväntas man plugga som en tok på den icke existerande fritid man har! (äta, träna, socialisera sig, sova, leva, såna saker är ju inte så viktiga faktiskt).

Såå det är min ursäkt till mitt dåliga blogguppförande. (jäkla dåligt av mig att bli omkullskriven av miss sjukvårds-belastare Moa). Nu under helgen har jag därför försökt att göra så lite som bara är möjligt (och helt undvika det faktum att jag egentligen borde tänka, sova, äta, bo i plugget). Passade på att träffa mr värmlänning, Jocke. Det blev dels middag och disneyfilmstittande hemma hos mig och sen blev det kolla fotboll, käka chips och spela tv-spel hemma hos honom (härliga kontraster!). Sen nu under kvällen var jag hembjuden till en kompis för fika – ananaspaj! Aldrig hört om, men riktigt gott faktiskt! Fick också höra sjukaste, roligaste historien – om ett troll! Påminn mig om att berätta den någon gång.


Avrundar nu en, inte särskilt produktiv men oh så välbehövligt fylld av latande, helg med ett riktigt kulinariskt underverk till middag – kall, bränd falukorv med makaroner och ketchup! Mums.


Btw, det är tydligen någon som har försökt bränna ner vårat kök!

När jag kom ut i köket igår så såg jag en stekpanna stå på spisen – hela beläggningen var bortbränd och det var svarta flagor över hela spisen och golvet – och bredvid den låg det en lapp ”you fucking idiot who left this on……. Not the first time….. you could have burned the entire house down….” Spännande ställe jag bor på!


Time to go! Och pappa, Grattis på fars dag! =)


PS! Vet ni vad som händer med ett granatäpple som släpps från taket från ett sju våningar högt hus….? Det. Vet. Jag. DS

Av Agnes - 11 november 2012 21:49

Ännu en helg och måste säga att det går alldels för fort när man inte har något speciellt inplanerat. Även idag har det varit jättetråkigt väder så jag har undvikit att sticka ut näsan alltför mycket och istället stannat inne och fixat lite matlådor osv, fråga mig inte varför men helt plötsligt har jag fått för mig att det är kul att laga mat! Undra hur länge det kommer hålla i sig... Men som jag ser det är det lika bra att utnyttja tillfället och fylla upp frysen med lite nya spännande recept tills mitt vanliga humör infinner sig igen.


Dagens höjdpunkt: Ni kommer tycka att jag är jätteknäpp nu men konstigt nog var det att städa rummet. Testade att "träningsstäda" dvs. sätta på hög och hemsk musik och sen bara hoppa runt som en galning (väldigt generöst skulle man kunna kalla det att dansa runt) och städa. Kanske inte det mest effektiva sättet men jag tror jag behövde få bli av med lite knäpphet så det passade perfekt idag! Kommer däremot kännas lite konstigt att ha fått träningsvärk av att städa ett enda pyttelitet rum, för träningsvärk kommer jag ha. Är väldigt glad att jag bor själv ibland =)


Dagens låpunkt: Jag var inte hemma på farsdag. Det värsta med att bo hundra mil bort, man missar många saker. Tänkte på dig ändå pappa och hoppas du hade en bra dag =) Tur att vi har Agnes kvar där hemma som kan hålla ställningarna!  

Av Agnes - 10 november 2012 16:46

Dagens höjdpunkt: Ska snart hem till sofia och äta tacos och kolla film =)


Dagens lågpunkt: Regnet som förvandlat Luleå från vitt till grått och mörkt. Det verkar som att meterologerna hade rätt för en gångs skull för idag har det regnat hela dagen och numera finns inte en snöflinga kvar utan bara is och vattenpölar (vilket som ni alla vet är en underbar kombination). När jag halkade fram till ica var jag ändå glad att det fanns några grusspår på vägen för annars hade jag lika gärna kunnat lägga mig ner och "simma" fram.


Idag har jag tvingat i mig själv massa vätska och tro det eller ej, men mitt huvud börjar bli bättre! Nu ska jag bara undvika den förkylning som jag misstänker är på väg eftersom jag haft näsblod hela tre gånger idag och det brukar mer vara Idas grej. Dessutom tror jag att min armbåge börjat återgå till normal, den knakar jätteläskigt ibland men efteråt känns det lite bättre varje gång så fortsätt knaka! Visst får det mig att känna mig lite gammal ibland med knakande och onda leder men jag får tänka positivt, det kunde ha varit knät eller höften ;P


Presentation

Författare

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen


Skapa flashcards