Senaste inläggen

Av Agnes - 29 januari 2014 21:04

Uj uj uj.... idag har jag ont... i min kropp... lite överallt


Har lyckats köra dubbelpass både igår och i förrgår (yoga + fäktning i måndags och gym + fäktning igår). Jag och Camilla bestämde oss för att maxa några olika gymövningar för att se om träningen har gett något resultat - kändes riktigt bra faktiskt! Dock ska det bli bättre - vi har satt upp några inför-sommaren-mål (då ska jag vara superbiff!).


 

Mycket fin bild, i know, det finns en väldigt bra anledning till att man inte borde ta kort när man tränar... men kolla vilka stora vikter! :D


Idag blev det dock ingen träning - dels gör min kropp lite för ont och dels gick jag i skola 8-17... ska dock ta igen det med lite spinning (ev ngn morgonträning också) imorgon! 


Annars händer inte så mycket spännande faktiskt... eller jag har i och för sig gått med på att ställa upp som lite extra tränare på fäktningen - det är en tjej som har blivit sjukskriven så då ska jag hoppa in och träna en grupp småtjejer vid ett par tillfällen, första gången på söndag, - det kan nog bli lite kul =) 

ANNONS
Av Agnes - 26 januari 2014 19:16


Nu är helgen nästan slut igen. För mig har det varit en väldigt lugn helg (jag vet inte varför men jag har varit otroligt trött, igår sov jag en timme under eftermiddagen och somnade trots det innan 12 på kvällen och sov till 8). I lördags hann jag med ett spinningpass, faktiskt ett riktigt bra pass plus att jag upptäckte att min kondition förbättrats sen senaste gången jag körde spinning med pulsband =) Jag gillade den lilla detaljen att halvvägs i passet hade instruktören lagt in Livin' On A Prayer (Bon Jovi) som innehåller textraden "Whooah, we're half way there", ja jag är kanske lite nördig ibland men det fick mig att orka mig igenom den låten. Det var även hejdå-fika med Veronika som flyttar till Borås för att göra exjobb under våren, börjar kännas som att alla försvinner härifrån...


Idag lyckades jag lura med Sofia ut för att åka långfärdsskridskor, eller egentligen var det mest jag som åkte och Sofia som gick eftersom hon fick skoskav/mosade fötter av sina pjäxor. Vi tog oss i alla fall runt udden och åkte den plogade vägen mellan hamnarna, med runt tio-femton minusgrader och halvklart väder blev det en riktigt fin eftermiddag. Jag fick även möjlighet att testa mina nya värmesulor vilket gjorde att jag inte fick särskilt ont i fötterna (lite trött i dem men skyller det på ovana och bristande teknik) och att jag kunde hålla värmen trots skobyten och fikapaus, supersmidigt. Jag råkade ta bilden där isen var som sämst, och med dålig mobilkamera, ni ser kanske alla ojämnheter och sprickor, men annars var underlaget hyfsat bra om man höll lite utkik efter stora sprickor.

 

ANNONS
Av Agnes - 23 januari 2014 21:29

Jag är inte bra på att hålla mig till det jag säger... Jag var som sagt i Skellefteå i helgen och gjorde egentligen inte så mycket, bakade pizza, kollade film och försökte lära mig reglerna till nåt konstigt datakortspel (okej, det var en lätt överdrift, jag försökte inte lära mig reglerna utan körde mest på "le och nicka och låtsas att jag förstår")


Nu i veckan har det blivit mycket träning och lite hållfasthetslära (upptäckte dock att jag inte kommer kunna skriva tentan den här läsperoden heller... men tänkte försöka repetera och förstå sakerna ändå så blir det kanske lättare när jag förhoppningsvis skriver tentan i maj). Jag erkänner att jag kan ha överdrivit träningen lite i veckan... I tisdags körde jag ett långpass med kondition, igår gav jag allt jag hade och orkade knappt gå hem (än mindre gå upp i trappor eller resa mig från en stol på ett smidigt sätt) och idag körde jag yoga. Jag hade tänkt mig ett lugnt pass med att sträcka ut muskler och träna smidighet men upptäckte när jag kom dit att dagens pass var poweryoga, dvs. mycket styrka och statisk träning. Det var flera personer som gick under passets gång och de flesta av de som stannade kvar (inklusive jag själv) fick ta en paus i vissa övningar eller utföra en lättare variant, det var ett sjukt jobbigt pass! I slutet klarade jag inte av att stå i plankan mer än någon sekund, inte för att jag var trött i magen utan för att mina armar inte klarade av att hålla uppe min kropp.


Imorgon blir det paus från tränandet. Istället ska jag tvätta, lämna blodprov, ta mig till stan för att gå till apoteket och så har jag en klipptid, helt enkelt en dag för att fixa alla såna där tråkiga småsaker.


Sen har jag börjat diskutera ett eventuellt exjobb med Volvo. Än så länge låter det jättekul och verkligen anpassat till mig (tack vare Amandas pappas kontakter) så förhoppningsvis kan det bli något. I så fall kommer jag att spendera lite tid hemma i Vretstorp och några dagar i Göteborg under våren. Jag återkommer när jag vet mer.

Av Agnes - 20 januari 2014 20:05

Idag har jag simulerat en zombieinvasion med hjälp av programmering! Dock fick vi det aldrig riktigt att funka (eller så fungerar zombieinvasioner på mycket märkliga sätt)  men det var lite spännande alla fall!
 
Sen har jag varit på gympapass på friskis och svettis! Ledaren för passet var en liten, manlig afrikan med väldigt pipig röst som bland annat fick oss att  hoppa runt i en ring och vicka på rumpan! Mycket hm intressant pass men jävligt roligt och skönt med lite omväxling! 
 
Annars så drog ju skolan igång idag, har haft lite introduktion till två av tre kurser hittills. Känns helt okej, även om vi kommer läsa en kurs som jag tror kommer bli ganska svår (men tänker faktiskt börja plugga lite till den redan imorgon!) . Det känns så grymt skönt att för en gångs skull inte gå i skolan 8-17 varje dag (plus massa plugg utöver) men konstigt att ha massa tid över - jag kanske till och med måste skaffa mig en hobby! Börja sticka kanske?

Av Agnes - 19 januari 2014 09:25

Vad skönt det är att göra absolut ingenting ibland... Kom hem från Åre sent i torsdagskväll och sen dess har jag haft några helt lediga dagar innan skolan drar igång igen, känns lite märkligt. Passade på att umgås med en kompis som gick i min klass första året igår och idag ska jag käka brunch med Lisa (lilla laxå lisa som har flyttat hit till Uppsala för att göra examensarbete!). 


Åre var bra! Bodde i en lägenhet precis under backen så man kunde åka ända fram till dörren från backarna. Själva skidåkningen var lite varierande - den första dagen var det ganska hårt i backarna, vilket inte är något jag uppskattar. Däremot var det tillräckligt kallt för att de skulle kunna köra snökanonerna non-stop vilket gjorde att backarna blev bättre, så länge man inte åkte för nära vill säga och blev nersprutad med ett lager av is. Lite spännande när man, vid en speciell snökanon, alltid var tvungen att åka lite för nära vilket resulterade i totalt istäckta glasögon - blindslalom är läskigt. Med tanke på att det var studentvecka var det väldigt lugnt i backarna, inte alls mycket folk vilket var skönt. Tyvärr upptäckte vi redan första dagen vart alla gömde sig - på after skiin. Där var det proppat. 


Lite synd var att det blåste ganska mycket och var rätt kallt också när vi var där. Det gjorde att de var tvungna att stänga ner en del liftar och backar, speciellt sista dagen när det blåste extra mycket. Vi lyckades alla fall komma upp på toppen två gånger (dock blev det bara ett åk för mig p.g.a smärre snowboardhaveri) men där var det mest isigt, blåsigt och dålig sikt. 


Hann med lite återhämtning också! Istället för after skii på onsdagen så besökte vi Åres äventyrsbad och sauna world. Plaskade runt som små barn i olika bassänger, åkte vattenrutschkana, badade utomhus, bubbelpool och testade massa olika bastu(ar?). Finsk bastu, ångbastu (med mint smak/lukt), sval bastu, isbastu, stor varm bastu, halvvarm bastu med konstigt ljus och musik, isvak, kall pool och en konstig cirkelformad pool där man skulle gå runt i först iskallt vatten och sedan ljummet - runt runt runt (märklig känsla)

Av Agnes - 18 januari 2014 14:23

jag tänkte att jag skulle hinna ett inlägg innan jag drog iväg men tiden försvinnr så fort ibland... Nu åker jag till Skellefteå över helgen, ger bloggen ett nytt försök på måndag/tisdag! Tills dess hoppas jag att Ida hinner skriva åtminstone ett inlägg =)

Av Agnes - 9 januari 2014 22:51

Haha blev precis uppringd av en korridorskompis - "alltså, brinner det i vårat hus??" 


Han hade tydligen hört rykten om att det brann i vårt hus, vilket jag (som varit hemma hela kvällen) inte märkt det minsta av. Som tur var visade det sig att det var i huset mitt emot (och inte så farligt?)


Imorgon smäller det, då är det elmagge-tenta dags! Det är officiellt nu att jag kuggade den första gången (min första underkända tenta! Känns lite spännande faktiskt). Men nu har jag pluggat som tusan och imorgon ska jag krossa tentan (eller jaa jooo kanske... inte). 


Godnatt!

Av Agnes - 9 januari 2014 20:09

Det tog mig lite drygt 4 dagar från det att jag kom tillbaka till Luleå innan jag satte mig ner för att skriva mitt första inlägg, inte världens bästa start på det här året.


Kan väl börja med att berätta om tågresan upp hit. Ni vet hur jag brukade ha otur med förseningar förut men att det har gått smidigt de senaste gångerna jag rest? Det har tydligen vänt igen. Allt började bra när tåget till och med var för tidigt till Hallsberg, tio minuter innan utsatt avgångstid rullade tåget in på perrongen och jag skrev glatt och talade om det för Agnes. Lite drygt två timmar senare rullade vi in i Hallserg igen efter att tåget vänt halvvägs till Stockholm. Klockan var då över elva på kvällen och eftersom vi inte fått någon information om varför eller ens att tåget hade vänt beöver jag kanske inte berätta att vi blev lite fundersamma (läs lätt panikslagna ;P). Amanda sprang direkt iväg för att leta reda på en konduktör som kunde bekräfta att vi inte var på fel tåg men honom såg vi inte till. Som tur var hade inte alla gått och lagt sig ändå för Amanda lyckades hitta en man som hade hört att det var fel på transformatorn i tåget (eller någonting liknande) och att vi åkt tillbaka till Hallsberg för att åtgärda detta, alltså var vi åtminstone på rätt tåg. Tre timmar efter att vi åkt från Hallsberg tidigare på kvällen lämnade vi återigen stationen, lite seg start på en tågresa.


Jag vet fortfarande inte varför vi vände tillbaka eftersom SJ inte är världens bästa på att informera sina resenärer när något är fel, eller på service överhuvudtaget egentligen. När vi vaknade på morgonen var det enda de sa att vi var drygt två timmar försenade på grund av omdirigering. Vi tog oss till Restaurangvagnen för att köpa frukost bara för att hitta en lapp om att serveringen skulle öppna först efter klockan elva då tåget beräknades ha passerat Umeå och att sj bjöd på kaffe och en smörgås. Kaffet var ljummet, det fanns ingen mjölk och utbudet av mackor bestod av några torra saker med en ostskiva (ja, jag är kanske lite bitter... men det var ingen höjdarfrukost även om både jag och Amanda som tur var hade med lite reservfärdkost). Vi kom i alla fall fram tillslut, mer än två timmar försenat vilket ska betyda att vi får viss del av pengarna tillbaka.


Sen har jag inte gjort särskilt mycket sen jag kom hit. Jag har försökt skriva klart min hemtenta vilket går långsamt framåt, ser fram emot en rolig helg innan deadline på måndag. Jag hämtade även ut ny medicin igår och upptäckte nu när jag kom hem att jag fått ett annat märke än tidigare. De här är gigantiska och gula, luktar desinfektionsmedel och ska ätas i samband med måltid. De jag hade förut var jag tvungen att äta minst en timme innan måltid så jag blev lite fundersam om de verkligen innehåller samma sak (och om jag kommer lyckas svälja de här i samband med måltid, de stinker verkligen). Okej, ni inser nog hur händelserikt mitt liv är för tillfället när jag i detalj beskriver en ny version av en tablett... Tror att delar av min hjärna stängt av total som någon form av skyddsmekanism efter att ha läst och försökt analysera alldeles för många artiklar. Nu ska jag döda de sista delarna genom att kolla på vad pappa brukar kalla hjärndödande serier innan jag går och lägger mig.

Presentation

Författare

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Senaste kommentarerna

Sök i bloggen

Arkiv

Tidigare år

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se