Senaste inläggen

Av Agnes - 16 mars 2020 10:13

Har ni någongång haft lust att spring runt i en sunkig overall, solglasögon och mössa medan ni tvingar en grupp okända personer lära känna varandra och sedan (efter en och en halv vecka) med största sanolikhet få nollesjukan? Det ska nämligen jag göra till hösten eftersom jag ska phösa! Jag har blivit antagen att phösa HPK och NRT (det vill säga mitt program, naturresursteknik, och systerprogramet, hållbar process och kemitiknik.) Jag ska phösa tillsammans med två äldre NRTare, två HPKare som jag hade nollning tillsammans med och två rymdare (som kommer försöka sno över alla till rymd) Det var phösarsittning i fredags så har lärt känna gruppen lite bättre, det är lite speciella individer men tror att vi kommer bli en bra grupp när vi lär känna varandra lite mer. 


I övrigt har det inte hänt så mycket. Tentap drar igång nu den här veckan så kommer bli mycket plugg framöver. Men det kanske är lämpligt, lättare att isolera sig från corona liksom och förhoppningsvis kommer det inte vara lika mycket folk i skolan så det blir lättare att hitta någonstans att sitta och plugga. Sen får vi väl se hur det blir med tentorna. Både kemi och fysikföreläsarna avlutade sista föreläsningen med att säga att vi får se hur det blir och uppmanade oss att gå hem och isolera oss... Tycker det hela känns liiiiite överdrivet men men, får se hur länge man kalarar sig utan att bli sjuk...


Ps. efter klagomål från mamma, då jag tydligen inte har tagit tillräkligt bra bilder på Alex, kommer här bilder       från i lördags. Det var fint väder  (och jag tvingade honom att ställa upp på att bli fotad) 

         

Av Agnes - 2 mars 2020 12:05

Igår va jag för första gången (om man inte räknar med nolleP) på bio i skolan! Jag brukar alltid missa det men den här gången var jag tvungen att gå, dom visade nämligen Frozen 2. Jag hade riktigt låga förväntningar men eftersom finsittningen på lördag har frozen-tema tänkte jag att det kunda vara kul att ladda upp lite. Bästa beslutet på länge. Jag hade med en termos med te och några digestivekex och satt invirad i men halsduk= mysigt. Självklart var Olaf rolig genom hela filmen men helt plötsligt har filmskaparna lagt in en musikvideo (?) med renar! Man trodde filmen hade nått sin topp men så kom  en låt med tonartshöjning och en kör med renar som sjöng "lalalala". I och för sig vara jag ganska trött och hade inte druckit något kaffe på hela dagen igår  vilket kan ha bidragit till att jag tyckte att allt va jätteroligt...men men, jag rekomenderar starkt att ni kollar på den ändå!

Av Agnes - 29 februari 2020 20:38

Just nu känner jag mig väldigt icke-studentig. Jag sitter ensam i Alex lägenhet och jag tror jag kan höra minst tre olika fester som pågår i lägenheterna runt om. Alex är på nån brandpub med klassen och här sitter jag: i pyjamas, invirad i en filt och spelar tv-spel, dricker te och äter godis. Men jag ska faktiskt ut nästa helg (på finsittning) så jag måste ju ladda upp för det? (PS, hans rum ser lite stökigt ut på bilden men det är bara jag som spridit ut mina saker lite)

Av Agnes - 22 februari 2020 18:20

Efter en tuff vecka med deltenta och laboration i kemi samt dugga och inlämning av labbrapport i fysik har jag det liiiite lugnare igen. Och vad passar inte bättre då än lite besök? Hanna och Meiju orkade ta sig hit upp och välkomnades med -20° (hela veckan innan och nu efter har det varit runt nollan) Jag har dock varit tvungen att vara lite osocial för att skriva labbrapport till kemin. Igår när jag va i skolan mellan 8 och 16 gick ca 70% av tiden åt till att jag och min labkompis satt fast på samma uppgift. (Jag tycker inte så mycket om kemi just nu) Det enda positiva med att sitta fast så länge är att man blir vääääldigt glad när man väl löser den dumma skituppgiften (fast vi inte riktigt vet hur) Men men nu är det helg och då får man ta det lite lugnt och vara tacksam över att man har sällskap!

Av Agnes - 13 februari 2020 15:19

Av Agnes - 13 februari 2020 14:46

Efter en lite stressig start på veckan där jag suttit och svurit åt dumma fysikuppgifter och skrivit fysikrapport är det äntligen lite lugnare. Nästa vecka är det dags för andra deltentan i kemi så kommer snart stressa för det (klarade första trots att jag skrev fel syra!!!)  Men som sagt nu är det hyfsat lugnt så därför passar jag på att ge er en liten uppdatering från helgen. 


Efter en lång väntan orkade (äntligen) Moa och Ida komma upp. Jag välkommnade dom på fredagmorgonen med egengjorde källarfranska (tycker jag får lite plusspoäng för det) Nästa dag (lördagen) hade jag dock noll koll mesta av tiden. Blev tillsagd att fylla en termos med kaffe, klä mig varmt och ta med badkläder. I bilen satt jag och va lite spänd och en aning nervös över vad dom hade hittat på... men det hela slutade väldigt bra! Efter en mysig promenad vid piteälven åkte vi och badade jacuzzi mitt ute i skogen (och såg massa cooola trädkojor!) Söndagen va ganksa lugn. Vi bjöd över alex (för tydligen var det viktigt att få träffa honom) och åt ehhh cremmla?? (croissant semla) gott men mättande!


(Bilderna kommer ovanför (orkar inte lägga över från mobilen)

Av Agnes - 5 februari 2020 17:47

Då va tentaresultaten ute? Jag klarade matten!!! Vet inte med hur mycket men jag bryr mig inte för jag fick en trea. Ekonomin gick dock som förväntat, underkänt! Men jag är inte ensam? av 219 som skrev tentan (där alla läser civilingenjörsinrikning) blev 45% underkända! Tycker det säger en del om ekonomikursen. Bara att tagga omtenta då

Av Agnes - 31 januari 2020 10:17

Har precis skrivit första deltentan i kemi och än så länge är det mest repetition från gymnasiet så vet ni vad?? Det kändes helt okej!? Nästa lite bra! Tills jag kom ut och kollade upp formeln för salpetersyra... Tentan hade två frågor där den sista bestod av fyra delfrågor som alla baserades på en reaktion med salpetersyra och jag skrev fel formel. Jag får hoppas på att personen som rättar godkänner att jag räknat med en påhittad syra i alla fyra uppgifterna (och då även fått fel molförhållande) så jag kanske kan få några poäng iallafall... om det inte visar sig att jag har tänkt helt galet på resten av tentan också. Förhoppningsvis kommer jag väl ihåg att det är HNO3 till nästa tenta

Presentation

Författare

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Senaste kommentarerna

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se