Senaste inläggen

Av Agnes - 22 november 2019 13:43

Det är lite komiskt att läsa igenom mina anteckningar ibland, det märks på min handstil när jag blivit lite trött... (och det där är inte ens min värsta sov-handstil) jag försökte även skriva om sista meningen två/tre gånger för att få det att se bättre ut... men till mitt försvar är det ekonomi

Av Agnes - 21 november 2019 18:55

En kort uppdatering bara. Idag var det lunchföreläsning med Zinkgruvan (hon som var med på stipendieresan till chile var där). Jag tror dock att det var andra gången jag såg exakt den presentationen... hade väldigt bra koll på allt dom berättade och jag märkte att jag nog blivit lite mer skeptiskt efter att spenderat hela sommaren där... men men,  det var kul ändå OCH jag fick ju gratis mat! (älskar lunchföreläsningar)

Av Agnes - 13 november 2019 20:17

Tydligen kan det löna sig att flumma lite på matten också för jag fick godkänt på matte-tentan också, dvs, inga omtentor än så länge!!! (ska bli intressant att få tillbaka tentan och se vart jag faktiskt fick alla poäng ifrån...) Men men, hur firas då detta? Jo självklart med lite tårta, te och mys med kiwi (varvat med ekonomiplugg)

 

(OBS! Nån sekund efter jag tog bilden försökte kiwi sno åt sig lite av min tårta... inte okej)

Av Agnes - 11 november 2019 15:06

Efter  aaaaalldeles för lång tid har jag nu fått tentaresultatet för sten-tentan. Jag blev godkänd!!!! Jag lyckades till och med flumma ihop så pass mycket att jag fick en 4, imponerande eller hur? Och av ett rent samanträffande är det ju även chokladens dag idag så jag firar självklart med massa choklad (vilket jag behöver för att ta mig igenom ekonomiplugget, inte en rolig kurs...) Nu är det bara och vänta på matteresultatet... (som nog inte kommer vara lika roligt... men jag är iallafall godkänd i matlab så det är ju alltid något)

Av Agnes - 6 november 2019 23:42

Ja, i väntan på att få resultat från tentorna har ju självklart Lp2 dragit igång. Denna läsperiod är det matte 2 och ekonomi? yay!!! Tydligen ska den här mattekursen vara värre än den tidigare såååå det blir intressant (Och jag ska klara av att läsa det samtidigt som ekonomi?hur tänkte dom där???)Men ekonomiföreläsningarna har faktiskt förvånat men det är nog för att det har varit en väldigt rolig föreläsare som drar exempel om snabbnudlar, tårta och bullar! Det jobbiga är dock att jag har varit sugen på kanelbullar och tårta i två dagar? (alltså jag kan ju typ alltid äta tårta men nu har jag seriöst övervägt att köpa en tårta och äta den själv, kanske tur att det va sista föreläsningen med den föreläsaren idag?)

Av Agnes - 31 oktober 2019 17:41

Ja då va även mattetentan skriven (igår), det gick ju inte så bra. När man får att ett svar ska vara ett komplicerat tal som typ 5/28^(5/7)  börjar man tvivla lite på sig själv... speciellt när man har suttit i 3,5h och har fått flera ganska skumma svar... meeeen det är bara att tagga omtentan innan jul! (om jag inte på nått mirakulöst sätt lyckas få 12 rätt och då, med mina bonuspoäng från proppen, komma upp i 14 poäng och bli godkänd... man kan ju alltid hoppas) Men när tentan var klar firades detta självklart med fett och socker tillsamans med några från klassen, deppa får jag göra nån annan gång. Nu tänker jag bara njuta att att ha några dagar ledigt. I snön. Japp det ligger ett tunnt, fint snölager här uppe, snöade hela kvällen igår. Kanske dags att lägga undan cykeln...?? kändes lite ostabilt när jag cyklade och handlade idag... men men, det är ju fint iallafall! (och gör det liiiiite ljusare i mörkret)     


PS. Nu ska jag iväg på fäktträning!!! Får se hur det går (och hur mycket träningsvärk jag kommer få...) Önska mig lycka till!


Av Agnes - 27 oktober 2019 11:01

Jaha, då var första tentan skriven så har kommit halvvägs. Har, från i måndags, suttit och försökt både plugga matte och läsa på massa om stenar, vatten och avfall (därför jag har varit ganska upptagen) men nu är den ena tentan avklarad så nu kan jag lägga allt fokus på matte (inte för att det kommer göra någon större skillnad tror jag, dumma gränsvärden och grafritning...) Tentan igår hade kunnat gå bättre men svarade på alla frågor utom en så jag hoppas på att jag blir godkänd, jag behöver bara få 30 poäng av 60. Jag hoppas att mina flummiga svar på geofysiken ger resulatat(vems idé var det att kombinera fysik och stenar, och att föreläsaren skulle vara dansk så halva mitt fokus gick åt för att förstå vad han sa...) Men men, ibland kan jag vara bra på att flumma, får hoppas att det här var en av dom gångerna. Matten kommer jag nog inte kunna komma undan med flummsvar dock så är bäst att jag ligger i med pluggandet...


Jag har även skaffat gymkort (efter att pappa tjatat på mig). Att träna ska ju vara bra för imunförsvaret och koncentrationen. Ellerhur, jag behövde bara träna en gång för att vakna upp med extrem huvudvärk och ev lätt feber... så gick det med det. Men det har typ lagt sig nu, är bara lite snuvig så ska väl försöka ge gymmet en chans till. Men det bästa som hänt på sistone är ju självklart att jag fått lägenhet! (vilket ni alla nog redan vet om men ändå) och nu är det typ bara en månad kvar tills jag kan flytta in, är ni taggade mamma och pappa??


En kort Kiwi-uppdatering: Vi hade ett litet bråk igår när jag, för första gången, skulle försöka klippa hennes klor själv... Ingen av oss var så glada över situationen men jag va trött efter tentan och orkade inte bry mig om vad hon tyckte så lyckades faktiskt klippa alla klorna och hon slet sig bara två gånger... Blev lite stolt över migsjälv. Kiwi blev dock ganska sur, sprang iväg och stampade... gav henne lite godis efter så tror det är lugnt mellan oss nu (hon har iallafall inte hämnats på nått sätt... än)


Aja, nu har jag fått en liten matteplugg-paus medan jag skrev det här, dags att fortsätta!!!

Av Agnes - 8 oktober 2019 15:49

Vill ni veta vad jag har gjort idag? Nä asså inget speciellt, bara hållit i en liten colaflaska på 3kg värd ungefär 1,3 miljoner? Vi har nämligen besökt björkdalsgruvan där vi fick se dagbrottet samt se processen för hur dom tar fram guldet i anrikningsverket. Kul!! Och jag insåg att lite kunskap om flotation och malning mm har fastnat efter en sommar på zinkgruvan, kände mig väldigt kunnig under rundvandringen. På förmiddagen besökte vi även Bolidens kontor där vi fick se stenar. Kolla på folk som kollade på stenar Och hade en kort föreläsning om? stenar!!! Jättekul! Iallafall betydligt roligare än gårdagen? Studieresan började ju igår morrse när vi åkte till Skellefteå och lyssnade på en föreläsning från kommunen där dom berättade lite om VA och avfallshantering. Låter kanske inte så kul men det va intressant (och dom va jätteglada över att vi va där OCH dom bjöd på nybakade bullar. Ja, jag kanske är lättköpt men det va ju fika?) Det som drog ner gårdagen va besöket till biogasanläggningen och till Skellefteås sopcentral. Biogasanläggningen hade nog varit jätteintressant men föreläsningen hölls av en person som bara hade lite övergripande koll på hur processen gick till (kunde inte riktigt svara på frågor eller så) och vi fick i princip inte se något av anläggningen (vilket vi kanske borde vara glada för, det luktade inte supergott direkt, och då hade det ändå inte varit nån leverans av slaktavfall?TACK OCH LOV!) Sen åkte bussen bara till sopcentralen, hon som höll i visningen pekade ut genom fönstret och sa ?där är vår deponi men den syns inte så bra? och sen åkte vi därifrån. Det hela kändes lite som om hon bara ville få det överstökat men men. Sen åkte vi till campingen där vi övernattade. Som ni hör har det varit lite roligare och mer händelserikt idag. Men nu ska det bli skönt att komma hem. Får se hur arg kiwi är på mig, får kanske muta henne med lite godis eller banan för att hon ska förlåta mig för hennes försenade ?frukost??

Presentation

Författare

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Senaste kommentarerna

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se