Senaste inläggen

Av Agnes - 19 september 2014 23:43

De senaste dagarna har det inte hänt så mycket speciellt. Jag har varit i skolan, jag har fäktats lite, jag har... säkert gjort massa utvecklande och allmännyttiga saker hööh. Idag var jag upp på stan en stund, tänkte att jag för en gång skull skulle vara lite förutseende och köpa nya byxor INNAN mina gamla har blivit reducerade till trasor. På stan stötte jag på ett märkligt litet hus som, vid närmare inspektion, visade sig vara ett gudrun sjödén-hus! Synd att du missade det pappa (och morfar också kanske!), det var en vacker syn. 


Ikväll hade vi tänkt gå ut på en nation och kolla på lite liveband som tydligen skulle spela där. Dock visade det sig att jag hade kollat fel på datumet (de spelade tydligen för ett par veckor sen, ups) så det fick bli tacos och idol med Lisa hemma hos mig istället. 


Resten av helgen ska jag typ plugga. Vi har dugga på måndag så jag tänker att det kanske är lagom tid att börja nu... 


Förresten! Jag lyckades knipa en plats i årets Rebusrally! Eller rättare sagt en kompis till mig lyckades knipa en plats och jag joinar i hennes bil. Vad är då rebusrallyt? Det vette fan faktiskt. Man ska typ åka omkring i uppsala, ofta i lite märkliga utstyrslar, och lösa rebusar för att ta sig vidare till nästa ställe. Jag misstänker att jag kommer vara extremt dålig på detta men jag har förtroende för mina lagkamrater (trots att jag bara känner en av personerna jag ska åka med haha!). Det ska bli kul i alla fall, om inte annat är det ju alltid roligt att spöka ut sig lite. Temat för årets rally är "en festlig resa" så vi tänkte köra på resa som i tidsresa och köra tema 80-tal! Så har någon idéer på typiskt bra 80-talsutstyrsel så är det mycket välkommet! 

ANNONS
Av Agnes - 16 september 2014 18:06

Idag har vi haft fältexkursion! Egentligen tillhör den en kurs som vi ska läsa senare i höst som heter markvetenskap, men då vädret antagligen kommer vara ganska kallt och jävligt då så tjuvstartade vi med exkursionen redan nu. Uppgiften bestod i att man, i grupp om 5-6 personer, skulle gräva cirka en meter djup grop för att se vad man kunde hitta där. Min grupp blev tilldelade en grop som var placerad på en stor åker, självklart längst bort av alla. Vi spenderade de första timmarna med att gräva ut själva gropen, vilket var ganska drygt då den till allra största del bestod av tung, fuktmättad lera vilken var jäkligt seg och motsträvig att försöka lyfta ut ur den där dumma gropen. Bättre blev det inte av att vi tillslut kom ner till grundvattennivån vilket gjorde allt ännu mer kletigt och klaffsigt (tack för gummistövlar!). Efter ett tag var gropen i alla fall grävd så att vi kunde börja analysera den - man skulle kolla på de olika jordlagren och identifera jordart, färg, struktur och massa andra konstiga egenskaper och försöka komma fram till hur de olika lagren bildats och liknande. Det var faktiskt riktigt intressant och ganska roligt också - vi fick bland annat testa att spruta saltsyra på de olika lagren för att undersöka om de var karbonathaltiga (om de var det så började det fräsa och spotta vilket ju alltid är kul), sen är det ju alltid kul att gegga med lera! Därefter gick vi ihop en personen från vardera grop-grupp för att presentera sina respektive gropar. Det visade sig att vår grop var den absolut coolaste. Ingen annan hade varken grundvatten eller karbonatförekomst (vilket ju är sjuuukt häftigt, och här är jag bara lite smått ironisk) samt att våran hade den absolut bästa placeringen. Vi kunde ligga och chilla i solen hela dagen (förutom när man grävde då), jag tror till och med att jag dragit på mig en lätt bonnbränna, plus att vi inte hade massa stenar och rötter i vägen när man skulle gräva. Det som kändes lite drygt var dock att när man presenterat sin grop och sett alla andras gropar så var det dags att fylla upp dom igen - allt hårt arbete förgäves alltså - bara för att resten av klassen ska kunna komma dit imorgon och gräva upp samma gropar igen - värt! 

ANNONS
Av Agnes - 15 september 2014 22:43

Jag har en mobil igen! Ingen ny dock utan jag har fått låna Jockes gamla mobil tills jag kan köpa en ny. Det är sjukt vad handikappad man känner sig av att vara utan mobil, även om det bara är för några dagar. Bara det att ta sig upp på morgonen är jäkligt svårt utan en mobil som väckarklocka... 


I helgen har jag som sagt haft besök av Sara. Då hon var nyopererad har vi mestadels tagit det lugnt, med bland annat lite filmmys och hemkörnings-pizza! Lördagen spenderades dock till stor del på kulturnatten! Vi vandrade runt och kollade på det vi sprang på, vilket bland annats innefattade linedance, frälsningsarméns blåsorkester, magdans, vanlig dans, diverse olika band, historisk fäktning och en riktigt rosa solnedgång sedd från taket på stationsgallerian. Sen var vi även på stumfilmsbio (lika bra som alltid!) och åt kinesisk buffé innan kvällen avslutades med dans! Allt som allt var det en riktigt härlig dag och en mysig helg överlag!


Ikväll har jag varit iväg och fäktats lite, ätit ägg tillagade i mikron och lagat lite ugnspannkaka som jag ska ha med som matsäck till imorgon. För då ni, då ska jag vara ute i skogen hela dagen och gräva en grop. Så nu måste jag sova

Godnatt! 

Av Agnes - 15 september 2014 08:25

Lovade att jag skulle skriva ett inlägg innan helgen och nu är det redan måndag, tiden går så otroligt fort ibland! Kan inte påstå att jag haft fullt upp och därför inte hunit skriva utan jag eränner att jag är lat och skjutit upp det (och nu sitter jag i skolan och försöker skjuta upp att börja med pluggandet)... Passar även på att varna om att det här kan bli ett långt inlägg. Jag har några veckor att sammanfatta vilket nog inte kommer bli så lätt.


Jag kom upp till Luleå för drgt en månad sen på grund av läkarbesök och att jag ville hinna ut till skärgården innan båtarna slutade gå för säsongen. Läkarbesöket tog max tio minuter och gav egentligen ingenting och dagen vi skulle ut i skärgården blåste det för mycket för att de skulle kunna garantera att båtarna skulle gå tillbaka på kvällen. Tillbaka-i-Luleå startade alltså inte på bästa sätt. Dessutom hade jag stora problem med vatten, tydligen var det en vattenläcka i mitt hus vilket gjorde att jag fick klara mig en dag utan vatten och ytterligare en dag med endast varmvatten. Tur att Sofia bor så pass nära att jag kunde hämta vatten där och passa på att låna hennes dusch.


Vi fick ersätta skärgårdsbesök med musikens makt, en gratisfestival strax utanför centrum där bl.a Anna Ternheim spelade. Ljudet var värdelöst, och då försöker jag ändå säga det på ett snällt sätt, vissa ljud skar iväg och ibland ville man bara hålla för öronen. Trots det gjorde Anna Ternheim en bra konsert enligt mig, lite konstigt att se henne helt själv på en liten scen men hon klarade av det. Bästa låten gjorde hon helt utan ackompanjemang "Let it rain". Helt klart den snyggaste backdroppen (bakgrund) jag sett på en konsert, scenen var genomskinlig så den bestod av utsikten ut över vattnet. Vi såg en till konsert som var okej och började kolla på en tredje men gav upp ganska snabbt och cyklade hem.

 

Ungefär här någon gång påbörjade de arbetet med att rädda vattenskadan i mitt hus. Från den 20/8 har de bankat och rivit och jag vet inte vad i princip varje vardag från halv åtta-tiden. Jag har varit ganska irriterad på byggarbetarna ibland... De ska börja åtta på morgonen enligt den information vi fått men börjar oftast betydligt tidiagre, vilket gör att jag vid två tillfällen vaknat av att någon stått och sågat precis utanför min dörr, inte trevligaste sättet att vakna på. Jag har hört dem arbeta men alltid när jag gått förbi sitter de i allrummet och fikar så jag är som sagt lite tveksam. Nu har det snart gått en månad och vi har fortfarande inget golv i korridoren men förhppningsvis är det väl klara snart.

   


Helgen efter var jag ute på STUK för första gången på evigheter. Det var ett coverband som körde gyllene tider-låtar, Alcotider eller nåt sånt tror jag de kallade sig. De har tidigare hållt sig till lite mer rockiga covers så det var en upplevelse att se dem i blonda peruker och färgglada kavajer. Även om jag inte är ett fan av gyllene tider så var det en helt okej kväll, de flesta kände igen låtarna och sjöng med så det blev en bra stämning. På vissa låtar hörde man definitivt mer av publiken än bandet. Det bästa med kvällen var dock att jag lyckades så bra med att beställa i baren, jag är fortfarande ganska stolt över det. I vanliga fall brukar jag få vänta i evigheter men just den här  kvällen hade jag tur (plus att det var mindre folk i kö vilket kan ha haft en viss påverkan).


Kvällen hade sitt pris och nu i efterhand kan jag säga att det inte riktigt var värt det, drygt en veckans nollesjuka är inte ett rimligt pris enligt mig. Jag började känna av symptomen tisdagen efter och exakt en vecka senare kunde jag kalla mig någorlunda frisk igen. Jag och Irmeli hoppade in på STUK och bakade en dag så nu har jag bidragit lite till café även den här hösten, känner att det kan räcka.


Nu börjar vi närma oss slutet! Om någon orkat läsa så här långt. Vi har kommit fram till förra helgen som jag spenderade i Skellefteå. Eller, först var det internationell matmarknad i Luleå så jag, Irmeli och Sofia var där och åt lunch. Sen åkte jag till Skellefteå på lördagen och träffade Emils rumskompis katt för första gången. Ett konstaterande efter helgen, jag är ingen kattmänniska. Den där katten brukar vara lugn i vanliga fall och är tydligen väldigt svår att få på lekhumör, inte när jag var där. Jag har en tendens att glömma att det finns ett djur i närheten vilket gör att jag blir ganska rädd när något plötsligt rör sig och jag inte är beredd på det. Tillexempel när en katt fått sån på mitt halsband och kommer rusande för att attackera. Att det dessutom var en kelig katt som följde efter överallt och hoppde upp i knät när den fick chansen gjorde inte saken bättre. När Emil skulle iväg på ett möte tyckte han att jag kunde stanna kvar ensam med katten, något jag inte riktigt höll med om. Jag är inte bekväm med att lyfta katter eller knuffa på dem så jag tog en långpromenad i Skellefteå istället.  Det råkade bli en nästan tre timmar lång promenad ettersom jag hittade en vädigt fin väg, tyvämistolkade jag och min kamera varandra så det blev inte mycket bilder.

    


På söndagen lånade Emil en bil och så åkte vi till Bjuröklubb, ett ställe vid kusten mellan Umeå och Skellefteå som jag velat åka till ett tag nu. Det var en jättefin dag och kul att komma iväg och göra något. Fyren var inte riktigt som jag hade tänkt mig, den låg på en hög klippa mer eller mindre i skogen, alltså inte riktigt så kustigt som jag trodde. Däremot väldigt fin utsikt med vatten åt nästan alla håll. Vi tog även en vandring över sillhällarna och kollade på lite lämningar efter säljakt som fanns lite överallt. Mina bilder är inte de bästa men det var fint med alla klippor och konstiga stensorter. Vi hittade även en sjöjungfru innan vi var tvungna att vända för att hinna tillbaka till sushimiddag med några kompisar till Emil.

     


Nu i helgen har jag satsat på träning, jag Sofia och Pelo försökte oss på lite svampplockning (resultat: olika varianter av soppar och lingon) och så kollade vi på draktränaren 2. Var även iväg och röstade och blev lite besviken över resultatet. Nu är det dags att ta tag i pluggandet för idag, blir tidig avslutning för att hinna med ett spinningpass med rocktema.


Av Agnes - 13 september 2014 22:57

För er som inte vet så har jag ingen mobil just nu... den gav upp igår och jag har inte lyckats få liv i varken den eller min gamla. Ska införskaffa en ny snarast, men tills dess så vet ni orsaken om jag inte går att få tag på!

Av Agnes - 11 september 2014 23:11

Dom har förresten varit här och lagat min spis! För er som inte visste det så var min ena spisplatta (av 2) trasig och kunde få för sig att stänga av strömmen i hela mitt rum lite när den kände för det. Detta var extremt irriterande när jag till exempel försökte koka min pasta, eller tillaga någon annan kulinarisk maträtt för den delen, för jag äter ju en hel massa andra saker än pasta, ibland, jaja! Det lite jobbiga var dock att jag var hemma när dom var här och fixade den, då jag bara hade en ynka liten föreläsning den dagen. Det innebar att när dom kom och knackade på så stod jag upp till armbågarna i en jäkla bröddeg! Jag får lite ryck ibland och den här gången var det sug efter bröd (samt att testa gränserna på min nya ugn) som lockade. Det blev lite tryckt stämning när reparatörsnubben stod och bankade sönder min spis i ena sidan av rummet medan jag stod och knådade bullar i den andra - oh vad härligt det är at bo litet ibland. Som tur var var det snabbt gjort och nu har jag en sprillans nya spisplatta som, än så länge, fungerar exemplariskt (ja jag har testat att koka ett antal portioner pasta på den). 


Nu ska jag sova. Eller kanske kolla ett avsnitt av en ny serie jag har börjat kolla på! Det var en kompis som tipsade mig om den - det handlar om en amerikansk maffiasnubbe som tvingas ta skyddad identitet och flytta långt bort från USA efter att ha angett sin chef i ett domstolsmål. Det slutar med att han hamnar i den väldigt lilla och väldigt snöiga saden Lillehammer i Norge och hela situationen är som upplagt för härliga missförstånd och kulturkrockar! 

Av Agnes - 10 september 2014 22:52

Då var det väl dags att komma igång här också! Några veckor sent, men jag är ju i alla fall snabbare än Moa *nudge nudge*. 


Tillbaka i Uppsala och tillbaka i samma gamla vanor igen, vilket faktiskt känns riktigt bra! Skolan har börjat med en skön mjukstart. Vi läser bara en enda (stor) kurs den här terminen så schemat är inte lika fullspäckat som det brukar vara samt att kursen i sig känns något lättsammare och roligare än många av de tidigare jag läst. Den kurs vi läser nu heter meterologi, hydrologi och mätteknik och den innefattar lite allt möjligt, bland annat exkursioner, studiebesök och projekt vilket gör att jag tror att det kommer bli en ganska rolig kurs! Än så länge känner jag mig taggad i alla fall och har bara sovit mig igenom en enda föreläsningn hittills (till mitt försvar var den faktiskt helt sjukt tråkig och tog ändå inte upp något som skulle komma på tentan sååå aattt...). 


Annars har jag försökt kick-starta ordentligt med träningen, vilket känns så grymt skönt. Har kört en blandning av fäktning, löpning, jobbiga friskis-pass och helt olidligt hemska friskis-pass! Det är så skönt att komma igång igen, pizza-magen börjar stelna till sig och jag tycker mig börja se skymten av en liten lårmuskel också - snart så är jag med i spelet igen! 


I helgen är det dags för kulturnatt! Tredje året för mig nu, men jag tycker det är kul ändå. Antagligen får jag besök av Sara också vilket ska bli sjukt mysigt. Dock är hon lite nyopererad så får vi väl satsa på de lite lugnare aktiviteterna, jag får ta och skippa bastu-yogan i år ;) 

Av Agnes - 3 juni 2014 22:16Hej hopp!

Efter mycket slit, kånkande och spring i trappor av mig, mamma och pappa är jag nu, äntligen, nyinflyttad i en något finare version av mitt tidigare rum. Samma storlek, samma område till och med samma våning men nu med en egen köksdel (jag har ett eget kylskåp!!!) och allt känns allmänt fräschare och finare. Här tror jag att jag kommer trivas. 

        


Upptäckte dock en lite irriterande sak förrut när jag skulle laga mat... Jag har två spisplattor, en stor och en liten, men den lilla verkar inte vilja vara med i leken. Så fort jag försökte starta den så slog jordfelsbrytaren ifrån (jag testade det här många gånger). Jag antar att jag får börja med en felanmälan....


Imorgon är det dags för tenta! På grund av flytt och annat har jag inte alls hunnit plugga så mycket som jag skulle velat/behövt, men jag ska åka dit och ge det en chans i alla fall. Sen blir det direkt hem och ladda om för nästa (och sista!) tenta som är på tordag eftermiddag. Sen, då, äntligen, då är det här jäkla året slut. 

Presentation

Författare

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Senaste kommentarerna

Sök i bloggen

Arkiv

Tidigare år

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se