Senaste inläggen

Av Agnes - 31 oktober 2019 17:41

Ja då va även mattetentan skriven (igår), det gick ju inte så bra. När man får att ett svar ska vara ett komplicerat tal som typ 5/28^(5/7)  börjar man tvivla lite på sig själv... speciellt när man har suttit i 3,5h och har fått flera ganska skumma svar... meeeen det är bara att tagga omtentan innan jul! (om jag inte på nått mirakulöst sätt lyckas få 12 rätt och då, med mina bonuspoäng från proppen, komma upp i 14 poäng och bli godkänd... man kan ju alltid hoppas) Men när tentan var klar firades detta självklart med fett och socker tillsamans med några från klassen, deppa får jag göra nån annan gång. Nu tänker jag bara njuta att att ha några dagar ledigt. I snön. Japp det ligger ett tunnt, fint snölager här uppe, snöade hela kvällen igår. Kanske dags att lägga undan cykeln...?? kändes lite ostabilt när jag cyklade och handlade idag... men men, det är ju fint iallafall! (och gör det liiiiite ljusare i mörkret)     


PS. Nu ska jag iväg på fäktträning!!! Får se hur det går (och hur mycket träningsvärk jag kommer få...) Önska mig lycka till!


Av Agnes - 27 oktober 2019 11:01

Jaha, då var första tentan skriven så har kommit halvvägs. Har, från i måndags, suttit och försökt både plugga matte och läsa på massa om stenar, vatten och avfall (därför jag har varit ganska upptagen) men nu är den ena tentan avklarad så nu kan jag lägga allt fokus på matte (inte för att det kommer göra någon större skillnad tror jag, dumma gränsvärden och grafritning...) Tentan igår hade kunnat gå bättre men svarade på alla frågor utom en så jag hoppas på att jag blir godkänd, jag behöver bara få 30 poäng av 60. Jag hoppas att mina flummiga svar på geofysiken ger resulatat(vems idé var det att kombinera fysik och stenar, och att föreläsaren skulle vara dansk så halva mitt fokus gick åt för att förstå vad han sa...) Men men, ibland kan jag vara bra på att flumma, får hoppas att det här var en av dom gångerna. Matten kommer jag nog inte kunna komma undan med flummsvar dock så är bäst att jag ligger i med pluggandet...


Jag har även skaffat gymkort (efter att pappa tjatat på mig). Att träna ska ju vara bra för imunförsvaret och koncentrationen. Ellerhur, jag behövde bara träna en gång för att vakna upp med extrem huvudvärk och ev lätt feber... så gick det med det. Men det har typ lagt sig nu, är bara lite snuvig så ska väl försöka ge gymmet en chans till. Men det bästa som hänt på sistone är ju självklart att jag fått lägenhet! (vilket ni alla nog redan vet om men ändå) och nu är det typ bara en månad kvar tills jag kan flytta in, är ni taggade mamma och pappa??


En kort Kiwi-uppdatering: Vi hade ett litet bråk igår när jag, för första gången, skulle försöka klippa hennes klor själv... Ingen av oss var så glada över situationen men jag va trött efter tentan och orkade inte bry mig om vad hon tyckte så lyckades faktiskt klippa alla klorna och hon slet sig bara två gånger... Blev lite stolt över migsjälv. Kiwi blev dock ganska sur, sprang iväg och stampade... gav henne lite godis efter så tror det är lugnt mellan oss nu (hon har iallafall inte hämnats på nått sätt... än)


Aja, nu har jag fått en liten matteplugg-paus medan jag skrev det här, dags att fortsätta!!!

Av Agnes - 8 oktober 2019 15:49

Vill ni veta vad jag har gjort idag? Nä asså inget speciellt, bara hållit i en liten colaflaska på 3kg värd ungefär 1,3 miljoner? Vi har nämligen besökt björkdalsgruvan där vi fick se dagbrottet samt se processen för hur dom tar fram guldet i anrikningsverket. Kul!! Och jag insåg att lite kunskap om flotation och malning mm har fastnat efter en sommar på zinkgruvan, kände mig väldigt kunnig under rundvandringen. På förmiddagen besökte vi även Bolidens kontor där vi fick se stenar. Kolla på folk som kollade på stenar Och hade en kort föreläsning om? stenar!!! Jättekul! Iallafall betydligt roligare än gårdagen? Studieresan började ju igår morrse när vi åkte till Skellefteå och lyssnade på en föreläsning från kommunen där dom berättade lite om VA och avfallshantering. Låter kanske inte så kul men det va intressant (och dom va jätteglada över att vi va där OCH dom bjöd på nybakade bullar. Ja, jag kanske är lättköpt men det va ju fika?) Det som drog ner gårdagen va besöket till biogasanläggningen och till Skellefteås sopcentral. Biogasanläggningen hade nog varit jätteintressant men föreläsningen hölls av en person som bara hade lite övergripande koll på hur processen gick till (kunde inte riktigt svara på frågor eller så) och vi fick i princip inte se något av anläggningen (vilket vi kanske borde vara glada för, det luktade inte supergott direkt, och då hade det ändå inte varit nån leverans av slaktavfall?TACK OCH LOV!) Sen åkte bussen bara till sopcentralen, hon som höll i visningen pekade ut genom fönstret och sa ?där är vår deponi men den syns inte så bra? och sen åkte vi därifrån. Det hela kändes lite som om hon bara ville få det överstökat men men. Sen åkte vi till campingen där vi övernattade. Som ni hör har det varit lite roligare och mer händelserikt idag. Men nu ska det bli skönt att komma hem. Får se hur arg kiwi är på mig, får kanske muta henne med lite godis eller banan för att hon ska förlåta mig för hennes försenade ?frukost??

Av Agnes - 4 oktober 2019 18:33

Två blogginlägg på en vecka! Hoppas ni hinner med ;) (Är lite imponerad över migsjälv...) Jag måste bara skryta lite. Jag har faktiskt bakat för att fira kanelbullensdag. Men som den lata student som jag är orkade jag inte stå och baka bullar utan det blev... (trumvirvel) en kanelbullekladdkaka!!! Jag känner att Moa kommer fnysa åt mig... meen jag är ändå stolt över att jag gjorde något (som ni kanske kan gissa blev kladdkakan inte supergod direkt, ganska skum och svampig... men den är söt och fet så lite rätt iallafall) Här är även en bild över mitt mästerverk. Det är iallafall helt godkänt "plugga MATLAB en fredagkväll"-snacks

 

Av Agnes - 2 oktober 2019 13:13

Jag lever! Ironiskt nog blev jag genomförkyld efter förra inlägget och låg hemma med feber hela den helgen meeeen nu tror jag att jag äntligen är frisk! Jag lyckades till och med lösa hela första blocket med uppgifter i MATLAB så nu ligger jag bara ett block efter, ska försöka ta tag i det snart men just nu bakar jag kolakakor. Jag hade tänkt att jag ska baka det väldigt länge och så idag va det NRT-fika (med en ganska intressant föreläsare som pratade om hur man ska binda koldioxid till grundvattnet typ... hängde inte riktigt med, det va fika och jag fokuserade mest på hennes britiska engelska...) men då hade dom iallafall kolakakor. Det visade sig att en kolakaka inte räckte för mig för nu har jag gjort en halv sats som jag planerar att äta upp med en kopp kaffe medan jag pluggar matte. Väldigt bra plan.


Men föreläsningarna har börjat bli lite mer intressanta. De senaste lektionerna har det handlat om avfallshantering och VA och vi fick lära oss igår att antidepressivamedel gör så att abborrar bli för kaxiga och förlorar sin flycktinstinkt. Det gör att dom trotsar gäddorna och blir dödade. Abborrarna kommer alltså dö ut för dom tror att dom är oövervinnliga. Det tyckte jag va lite kul. Det komiska är dock att det är det enda som fastnade efter den föreläsningen... hoppas det kommer frågor om abborrar på tentan...

Av Agnes - 19 september 2019 20:48

Jag är fullt medveten om att jag inte bloggat på ett tag nu (men tack för påminnelserna mamma och pappa) Det har bara varit lite mycket. Mina dagar har varit: vakna-gå till skolan-försöka hålla mig vaken på föreläsningar-sitta och plugga-komma på vad jag ska äta-försöka laga mat-sova

Jag är iallafall i princip frisk nu! Hostan och huvudvärken har försvunnit och istället ersatts av snuva? men det är nog för att det börjar bli lite kallt (knappt 2° imorrse)
Jag har även försökt laga lite mer mat och har redan tröttnat på att försöka komma på vad som är gott och lätt att laga? nästan all min mat involverar krossade tomater men det är ju gott sååå ska inte klaga (välkomnar dock förslag på annan mat)

Sen jag skrev sist har jag även börjat småhata MATLAB (ett program som vi ska använda i mattekursen). Jag har noll koll på vad jag gör men sist jag försökte göra en uppgift fick jag iallafall fram en graf som såg rätt ut, jag vet dock inte exakt hur jag gjorde men men? har ju ett tag till på mig att lära mig (yay) Vi har även börjat ha lite roligare sten-föreläsningar (har inte ens behövt kaffe för att ta mig igenom dom, vi har bytt till en lite piggare föreläsare)

Kan även meddela att ?kiwi is back?! Hon är sitt matglada jag igen, det upptäckte jag igår när jag skulle äta äpple och jag kände hur hon bet efter mina fötter? men det är trevligt att veta att hon inte har ändrats och verkar trivas. Har även beställt en transportbur så jag är redo för nästa hemresa (när den nu blir?)

Planen för helgen är iallafall att försöka plugga ikapp lite så jag hamnar i fas igen (det är MATLABs fel att jag ligger efter?) men vi får se hur det går

Av Agnes - 8 september 2019 13:15

Nu är nollningen avslutad! Igår var det norrskensröjet som var en sittning med tema "barnens värld". Jobbigt tema, fantasilös som jag är klädde jag ut mig till ett barn med omatchande strumpor och batmantröja.... men det spelades disneymusik under hela sittningen så det gav pluspoäng. Jag hade tänkt försöka hinna göra klart min ovve och ha den men att sy för hand är svårare och tar längre tid än jag tänkte... men efter lite svordommar och några upprepningar har ovven iallafall gröna ärmar nu! Jag va till och med så ducktig att jag strök ärmarna innan jag sydde för att det skulle bli fint. (Hoppas mamma blir stolt över mig) Det som saknas nu är bara mitt namn och lite märken men det får nog vänta lite för nu drar allvaret igång. Jag har redan, på en vecka, hamnat efter i både matte och naturresurstekniken men tänker att jag nog kommer få lite rutin snart så det går nog bra och tack vare ett oväntat bra resultat i proppen (jag var bra på att gissa) har jag iallafall med mig två bonuspoäng till första mattetentan! (dom kommer nog behövas) 


Utöver skolan är väl allt helt okej. Jag har, som jag var rädd för, drabbats av nollesjukan... Man kunde höra hur den kom närmre och närmre för varje matteföreläsning då hostningarna tog över mer och mer i lektionssalen. Men jag kom relativt lindrigt undan, har haft huvudvärk och hostat i snart en vecka men har klart mig undan från febern. Som tur var var jag förberedd med både näsduckar och ipren hemma så med detta och kaffe/te har jag tagit mig igenom dagarna relativt bra. (somnade nästan på första naturresursteknikföreläsningen men det var på grund av att föreläsaren pratar vääääldit tråkigt i 1,5h om att vi använder upp jordens resurser, vem som helst hade kunnat somna av det)


Kiwi och katten har även haft ett litet möte. Katten är som sagt väldigt intresserad av mitt rum och försöker oftast smita in när jag går in eller ut genom dörren. Jag brukar oftast kunna blocka honom med ena foten (brukar ha händerna fulla) men denna gång var han snabb. Han tryckte sig in genom dörren före mig och sprang direkt fram och bokstavigt talat slängde sig över Kiwi... jag fick snabbt slänga bort det jag hade i händerna, dycka efter katten och slänga ut honom. Det slutade med att katten satt utanför och skrek lite och kiwi satt och tvättade sig. Trots denna händelse har Kiwi blivit mer och mer intresserad när jag går i dörren (tror inte hon har någon självbevarelsedrift), snart kommer jag ha mer problem när jag ska hålla katten ute och Kiwi inne samtidigt... Vi får se hur det går...

Av Agnes - 1 september 2019 18:58

Nu är nollningen i princip klar! har bara spex och norrskensröj kvar att bocka av innan jag kan kalla mig etta. Den senaste veckan har varit slitsam då det har varit aktiviteter hela eftermidagarna/kvällarna och sen matte varje morgon (jag har därför haft lite svårt att hinna med att blogga, har prioriterat mat och sömn). Jag är även rädd för att nollesjukan närmar sig då det har varit minst två personer hemma med feber de senaste dagarna men det är bara att hoppas att jag kan slippa bli smittad.


Sen den senaste uppdateringen har jag varit på ännu en sittning men den här gången var det finsittning så det var en intressant upplevelse. Massa regler att hålla koll på när det kom till bordsherre, bordsdam, hur man skålade mm

Men i övrigt har det varit mycket fokus på matte. Det är konstigt att man hinner glömma så mycket på endast en sommar... och på grund av all andra aktiviteter har jag inte pluggat riktigt lika mycket som jag borde... Meeeeen det kanske går jättebra iallafall (det är svarsalternativ så har ju 20% chans att gissa rätt och ibland är jag bra på att gissa) 


Idag har det varit lite lugnare, det var bio och ovveprovning så idag köpte jag min superfina, gråa ovve så nu är det bara att försöka hitta något grönt tyg till armarna och sen börja sätta fast "alla" mina märken mm. Vi får se när jag har tid (och orkar) åka in till stan... beror på hur jobbigt det blir att dra igång med plugget helt enkelt

Presentation

Författare

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Senaste kommentarerna

Sök i bloggen

Arkiv

Tidigare år

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se