Senaste inläggen

Av Agnes - 17 augusti 2019 19:15

Jaha, då var det dags för mig att ta över den här bloggen. Efter fyra dagar, där jag släpat in mer och mer grejer i mitt knappa 8 kvadratmeter stora rum, börjar  jag ha lite ordning!

     

 

Jag har spenderat  denna dag (första dagen själv) med att  köpa mer prylar och försöka få fram mitt golv genom att lägga ner alla saker i lådor.  Men jag tror jag börjar ha skaffat allt jag behöver. Jag har köpt en kastrull och ett rivgärn idag så har laddat upp för att laga massa mat imorrn (så jag har lite matlådor i frysen inför nollningen) men tack vare Moa har jag även en välfylld kyl och frys och har laddat upp med pasta, krossade tomater och massa bönor så jag klarar mig nog ett tag. Jag har även köpt en väckarklocka vilket var behövligt då jag sovit igenom min mobilväckarklocka dom två senaste dagarna, kanske är nån biverkning efter att ha gått upp fyra hela sommaren...

 

Men trots att mitt rum är litet (och lite sunkigt om man kollar noga) tycker jag att det har blivit riktigt hemtrevligt och det verkar även en av mina roomies (katten) tycka då han smiter in på mitt rum så fort han får chansen.  Det är både mysigt och lite jobbigt då han och Kiwi inte kommer så bra överens... det brukar sluta med att katten sitter och slår på Kiwis bur medan hon sitter och stampar inne i sitt hus. Så mysigt med djur. Min andra roomie ser jag inte så mycket, jag tror att vi har helt motsatta tider, men han verkar trevlig.

 

Vi får se vad jag ska göra mer nu fram till på onsdag då nollningnen börjar men jag tänker nog köra en liten städrush om jag orkar och borde kanske ge mig ut och lära mig hitta lite bättre (och njuta av solljuset så länge det finns här uppe..) meeeen jag har ju Google maps. 

Av Agnes - 4 december 2015 09:16

Hej!!


I helgen var jag i tromsö i norge med 3 kompisar. Målet med resan var solklart - vi ville se valar. Gärna i mängder.


Vi gav oss iväg i fredags och landade i tromsö strax efter två på eftermiddagen. Det var mörkt. Klockan två på eftermiddagen! Och kallt. Fast inte tillräckligt kallt, utan äckligt, fuktigt kallt med snöblandat regn. Blåsigt var det också. Det  var ingen höjdarstart på resan direkt... Sen blev det däremot bättre! Efter att ha installerat oss på hotellet lyckades vi hitta lite kvällsmat och sen var det i princip dags att gå till sängs (självklart sprängfyllda av förväntan på morgondagen...!)


På lördag morgon vaknade vi tidigt. Vi käkade frukost på hotellet och sen tryckte vi på oss så mycket varma kläder som bara var möjligt. Därefter var det dags att ge oss av på äventyr... Vi mötte upp våra guider och resten av gruppen som skulle följa med ut och leta efter valarna och sen följde en cirka 40 minuter lång bussresa till en annan ö i närheten som, mycket passande, hade namnet "whale island". Under bussturen fick vi höra lite vad vi kunde förvänta oss av dagen och mycket fakta om de valar som vi förhoppningsvis skulle få se. Guiden berättade att de de senaste dagarna hade haft turen att se späckhuggare (!!) men också att det inte var en garanti för att vi skulle få se dem, valar kan förflytta sig väldigt snabbt från ställe till ställe. Tillslut kom vi fram till hamnen, där vi skulle få ta på oss ännu mer kläder. Utöver det jag redan hade på mig - underställ, tröja, termobyxor och en stor dunjacka - skulle jag också få på mig en fet overall ovanpå allting. Det hela slutade med att vi såg ut som en grupp feta dagisbarn som var på väg ut på utflykt, men det var väldigt varmt och skönt.


Sen var det äntligen dags att hoppa i båtarna! Båtarna vi åkte i var ribbåtar, så de var ganska små och väldigt roliga att åka i. Ute på havet började vi så klart direkt att hålla utkik... vi hann inte komma mer än ett par minuter ut från hamnen innan vi såg något - en bit bort från båten kunde man ana höga fenor som stack upp ur vattnet - det var en liten grupp späckhuggare som var på väg in i viken. Vi fortsatte dock ut en bit till, till en lite större, öppnare vik. Det dröjde inte länge innan vi såg nästa grupp - en grupp knölvalar, vilka man kan se på långt håll när de kommer upp till ytan för att andas och blåser ut höga vattenpustar. Sen bara fortsatte det...! Hela viken var full av olika grupper av valar, både knölvalar och späckhuggare. När vi såg dem dyka upp på ett ställe närmade vi oss försiktigt, la oss i närheten och kollade tills de dök ner på djupet för att jaga. De var borta i ungefär 5-10 minuter sen dök de upp någon annanstans. Det var så sjukt häftigt att se dem sådär, helt i sin naturliga miljö. Trots att man inte såg så mycket av själva valen, det var mest en bit av ryggen eller en fena eller ett bakparti som syntes över vattnet, så kunde man ändå få en känsla över hur stora och maffiga djur det faktiskt är. Ibland kunde de dyka upp bara några få meter från båten, då var vi så nära att vi kände vattendropparna från deras luftpuffar och vi kunde till och med känna lukten av dem (de luktar fisk...).


Det var verlkligen en riktig upplevelse och jag är väldigt tacksam att jag fick chansen att uppleva det. Guiderna var också exalterade, de sa att det var ovanligt mycket valar ute och att det inte är alltid man får chansen att se både knölvalar och späckhuggare på samma dag! Vi hade också turen att få se när knölvalarna jagade fisk. De hade en speciell metod där de dök ner ganska djupt för att tillsammans omringa en grupp småfisk. När de samlat ihop stimmet dök alla tillsammans upp till ytan och fångade upp så mycket de kunde. Under de här utfallen kunde man se valens huvud komma upp ur vattnet, ofta flera samtidigt. Det var riktigt häftigt! Annars var det nog späckhuggarna som var häftigast att se. De är verkligen sjukt vackra djur och jag är så glad att vi fick se dem!


Förutom valarna, vilka självklart var den häftigaste delen, såg vi också flera örnar. Det var antingen kungsörnar eller havsörnar, guiden visste inte säkert. Oavsett var det en väldigt häftig och oväntad bonus, örnar är ju väldigt maffiga och att få se dem såhär på nära håll kändes riktigt coolt. Förutom alla djur var det också en jäkla utsikt! Hela viken var omgiven av, nästan overkligt vackra, snötäckta berg. Att sitta där i en liten båt, påbylltad med så mycket kläder att kylan inte störde minsta lilla, i en miljö som var som tagen direkt ur en tavla och med valar i nästan vilken riktning man än tittade var verkligen en storslagen syn.


Här kommer lite bilder från båtturen. Det var väldigt svårt att få några bra bilder, men jag hoppas att det kan ge en hint om hur det var i alla fall. Jag ska försöka lägga upp fler när jag har fått de andras bilder också :)


 

Här är vi på väg ut med båten... 

Lite berg... 

Valar!! Här ser man när de är på väg att dyka ner


 

Knölvalar som har kommit upp till ytan för att andas...

 

Här var de sjukt nära båten!

 

 Späckisar!! <3

SM

Av Agnes - 22 april 2015 23:02

Hamnade på bild i tidningen efter SM i helgen (bild 1 och 7)

http://www.unt.se/sport/islas-flygare-tog-medalj-i-fyrishov-3685250.aspx


Det var en kul tävlingshelg, med mycket bra fäktning. För egen del kände jag mig inte helt på topp - lite otränad och ofokuserad, men det var kul att få köra en "riktig" tävling ändå. Jag lyckade också vinna över en tjej från landslaget i poulomgången (som slutade 2:a) vilket ju kändes bra. 

Av Agnes - 10 april 2015 19:20

Idag har vi varit på Skansen! Vackert väder och roliga djur gjorde att det blev en väldigt härlig dag! Vi hittade bland annat massa lemurer och och två små sengångarebebisar <3


Lemurer! Massa lemurer!!


En riktig soldyrkare....!


Den här bilden är ju bara för härlig! Vi vandrade omkring inne bland lemurerna och helt plötsligt var det en av dem som hoppade upp på Max axel (misstog honom för ett träd kanske?)! Väldigt gulligt par haha <3 

Sengångarbebisar!!! Så sjukt söta. Tydligen ville inte deras mamma ta hand om dem så djurskötarna fick mata dem med nappflaska <3

 


De hade ett varsitt gosedjur att krama på!


Vi hittade en vuxen sengångare också!! Upp och ned i ät träd. Med huvudet i en matskål. Awesome. 


Om nom nom nom.....NAAAAAAAAAAM!!!!


Av Agnes - 2 april 2015 12:03

Det blev en tävlingshelg som hette duga... Det var länge länge sen jag fäktade så mycket under så kort tid. Totalt blev det 4 poulomgångar, vilket motsvarar 20 matcher, plus 6 direktelimineringar på två ynka dagar.... mina stackars ben :( Trots det kändes det ändå väldigt kul att få tävla igen och fäktningen fungerade faktiskt förvånansvärt bra! I vissa matcher fäktade jag som en kratta, men vafan, det var ju trots allt typ 3 år sen jag tävlade ordentligt och jag lyckades få till några bra matcher också vilket kändes väldigt kul! Tillslut så lyckades jag, efter en jävla massa svett och tårar, ta mig till kvartsfinal! Där fick jag dock möta min tränare, Sofie, så där tog det slut. Men jag fick en liten egoboost och en spargris-elefant för mödan i alla fall! 


Här är en bild på mig och Max när vi försöker ladda om inför direkteliminering på lördagen. Klockan är typ 7 på kvällen och vi har varit i den jäkla fäkthallen i närmare 12 timmar - men vi hade det ganska bra ändå haha! 

 

Kex

Av Agnes - 25 mars 2015 19:08

Jag lovade mormor ett blogginlägg, så då är det väl bäst att jag håller det! 


Den här veckan har vi dragit igång med vårat kex-jobb (kandidat-exjobb) som ska pågå nu ända fram till sommaren. Än så länge har det dock bara varit uppstart, med diverse flummiga övningar och föreläsningar som ska "förbereda oss för att jobba i projekt" (suck) och vi har inte fått någon som helst information om vad själva kex-jobbet ska handla om. Det enda vi vet är att vi kommer jobba utifrån bestämda projekt i (alldeles för) stora grupper, cirka 6-8 pers, vilket kommer bli en utmaning bara det! Jag känner mig ändå ganska taggad! Det ska bli kul att få göra något helt annat än det vanliga tugget med föreläsning-plugg-föreläsning-snark-plugg-tenta. Jag uppdaterar nästa vecka när jag vet mer vad jag ska få göra! 


I helgen är det dags för fäkttävling! Känner mig dock i ganska shitig form, jag har tränat allmänt dåligt de senaste veckorna och förra veckan var jag sjuk så då blev det varken gym eller fäktning på hela veckan... Men det ska bli kul att få tävla lite i alla fall, eller snarare att få möta lite nya fäktare. Det som är bra med den här tävlingen är att man får fäkta väldigt mycket även om man inte går vidare till direktelimineringarna som är dagen efter (vilket jag räknar med att inte göra...), så det ska bli kul! Ni får hålla en tumme! 

Av Agnes - 8 februari 2015 20:39

Den här hade jag nästan glömt bort.... Det kanske är dags att ta upp lite bloggande igen (du också, Moa)


Just nu sitter jag i Max soffa och tittar på så ska det låta - för tillfället en väldigt slemmig version av Hooked on a feeling. Har haft en väldigt lugn och skön dag idag. Jag tänkte åka till skolan och plugga först men det slutade med att jag stannade här i Stockholm, men jag fick lite plugg gjort ändå! Vilket var välbehövligt då jag har tenta om mindre än två veckor plus lite laborationer och inlämningsuppgifter som måste bli färdiga den här veckan... men sånt löser sig alltid! 


Igår blev jag och Max lite panikigt inringda av Theres för att hjälpa till som funktionärer på en amerikansk fotbollsmatch - det var Stockholm och Uppsala som skulle göra upp i SM-finalen för studentlagen. Det var ganska kul faktiskt, jag stod i kassan och försökte hantera en ständig växelkassa-kris och Max stod utanför och letade igenom gamla tanters väskor efter sprit...! Vi hann se slutet av matchen också där Stockholm krossade uppsala ganska rejält med typ 45-14 eller vad det nu blev. Vi tjänade också 400 spänn var som vi ju var tvungna att bränna upp så det blev ett spontanbesök på stadsteatern och en fet hamburgare på O'learys! Vi lyckades få tag på riktigt bra biljetter till Chicago - en musikal som jag har missat helt! Den var riktigt bra i alla fall tyckte jag -rolig, lite lagom grov och med mycket bra musik. 


Nu har jag inte så mycket mer att skriva om, men jag ska försöka bättra mig på den här fronten!

Av Agnes - 12 december 2014 22:55

Nu har ju Ida faktiskt loggat så jag har ingen ursäkt för att inte göra det längre. Jag lovade mamma att lägga upp en bild på förra helgens bakresultat. Vi gjorde inget pepparkakshus i år utan satsade istället på allmänt julbak vilket resulterade i fyllda saffransbullar, lätt torra pepparkaksmuffins, knäck och en totalt misslyckad lingonglasyr (inte på bild).

 


Sen har det helt plötsligt gått en vecka till och det är helg igen, tiden har en förmåga att försvinna ibland. Jag har inte så mycket att berätta om veckan, den har sett ut ungefär som vanligt med träning, plugg osv. Har även haft min första dust med den nya tvättstugan. För att fatta mig kort, vi kommer inte överrens! Orkar ni läsa mer om en tvättstuga kommer det alldeles straxt komma en lång och obegriplig förklaring till varför men jag tänkte avsluta inlägget för er som har lite vettigare saker att göra först.


Under eftermiddagen idag har jag tagit hand om ett uppskrapat knä, det är isgata ute och mina stövlar var nu i efterhand kanske inte mitt smartaste skoval. Till mitt försvar har det antingen regnat eller regn/snöat från och till hela dagen så stövlar kändes som ett bra val för att hålla sig torr, ett sämre val för att hålla sig upprätt. Som tur var klarade jag mig lindrigt undan, lite smågrus, blod och trasiga strumpbyxor har jag lite för bra erfarenhet av. Testade även ett nytt recept på vegetarisk lasagne som blev helt okej, jag har nog glömt att nämna det men de senaste veckorna har jag varit mer eller mindre ofrivilligt vegetarian. Jag jobbar på att bota detta innan jul. Jag har en vecka och mindre än en dag på mig innan jag åker hem så det kan nog funka!


Så, nu kommer vi till tvättstugan... Jag känner hur min puls ökar bara av att skriva det här, jag har inte förlåtit tvättmaskinen än. Vi har som sagt fått en ny, modern och automatiserad, tvättstuga. När jag gick till tvättstugan var jag öppen för att ge den en ärlig chans trots betydligt längre avstånd och mindre tillgänglighet jäfört med när vi hade tvättmaskiner i korridoren. Vi började ha minre meningsskiljaktighet ganska tidigt i vårt möte när jag upptäckte att tvättmaskinen själv ville dosera tvättmedel och sköljmedel. Jag är lite känslig för dofter och vill gärna ha något att säga till om när det gäller hur mina nytvättade kläder ska lukta men det höll inte tvättmaskinen med om. Det är möjligt att starta en maskin med eget tvättmedel som läggs direkt i tvättrumman men sköljmedel får man antingen klara sig utan eller godkänna maskinens val. Jag fick erkänna mig besegrad och insåg också fördelen med att slippa släpa med sig tvättmedel ut till tvättstugan så det var inget allvarligt bråk.


Problemen började när jag skulle tömma den första maskinen och upptäckte (efter mycket tryckande eftersom luckan vägrade öppna sig och ganska många arga ord) att den ena maskinen hade stängt av sig på grund av strömavbrott. Det hade väl inte varit hela världen om det inte var för att maskinen knappt kört tio minuter av programmet innan den stängt av sig och därför hade nästan hela tvättiden kvar. Jag uttryckte ytterligare några arga små ord och startade upp programmet igen bara för att upptäcka att ett nytt strömavbrott inträffat bara några minuter senare. Ungefär nu var jag ganska irriterad på maskinen och ville få tillbaka mina kläder, jag hade ingen lust att spendera resterande tvättid åt att starta upp samma program om och om igen. Jag upptäcke ganska snart att den här så smarta och moderna tvättmaskinen har en funktion som gör att man inte kan öppna luckan efter att tre minuter av programtiden passerat utan hela programmet måste gås igenom. (Det går säkert att göra på något sätt men det finns ingen manual i tvättstugan, bara kort information som var helt värdelös). Jag fick alltså ägna en eftermiddag åt att gå ut till tvättstugan för att starta om en tvättmaskin för att tillslut kunna få ut mina kläder därifrån.


Så, när jag insåg att jag inte kommer kunna använda den tvättmaskinen under mitt pass tänkte jag att jag kunde låna en av de andra maskinerna. Tvättstugan har totalt 6 tvättstationer med två tvättmaskiner på vardera och det var inte en enda person förutom jag som tvättade vid den tiden. Här framkom nästa problem. Det går inte att starta en tvättmaskin om den stationen inte är bokad, återigen denna smarta anläggning. Det GÅR att boka två stationer samtidigt, det går däremot inte att utnyttja två stationer samtidigt för det förstår inte systemet. Så jag fick nöja mig med min enda tvättmaskin och försöka hinna med så mycket jag kunde på mina tre timmar.


Sen kom den sista droppen. Jag ringde för att felanmäla tvättmaskinen och fick efter ett långt samtal, mitt områdeskontor har tydligen inte full koll på att det finns en ny tvättstuga vilket innebar mycket förvirring, reda på att den tvättmaskinen redan var felanmäld för flera dagar sen. Tydligen går det inte att lämna en lapp och varna andra för en tvättslukande monstermaskin.


Nu har jag fått skriva av mig ordentligt, förhoppningsvis kan jag släppa det är och gå vidare nu.

Presentation

Författare

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Senaste kommentarerna

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se